Završen Sajam knjiga Rasinskog okruga 2017, nagrada za knjigu godine Milovanu Matiću

MMatic kck1017

U Kruševcu je završen Sajam knjiga i izdavaštva Rasinskog okruga 2017 a žiri je odlučio da nagradu Rasinski cvet za knjigu godine u oblasti nauke dodeli Milovanu Matiću iz Botunje kod Brusa za naučnu monografiju TESLA.

Ovo značajno delo Milovana Matića plod je višedecenijskog predanog istraživačkog rada i obiluje brojnim arhivskim i foto materijalom. Autor je Teslu sagledao u širem kontekstu kao naučnog genija; ali i kao rodoljuba i društveno angažovanog naučnika. Imajući u vidu sve ovo Žiri je monografiju TESLA nagradio ovim priznanjem.
Žiri ovogodišnjeg Sajma knjiga i izdavaštva Rasinskog okruga u sastavu: Gordana Vlahović, dr Velibor Lazarević, Jelena Protić Petronijević, Miljko Veljković i Branislava Milošević dodelili su i nagrade RASINSKI CVET za izdavača godine, najbolja knjiga iz oblasti poezije i oblasti periodike.
Nagrada Rasinski cvet za izdavača godine pripala je Istorijskom arhivu Kruševac, zbog brojnih izdanja koja su plod dugogodišnjeg vrlo temeljitog istraživačkog rada, saradnika i zaposlenih u ovoj ustanovi.
Najbolja knjiga iz oblasti poezije je knjiga Odlomci o poznom Milana Vučićevića iz Kruševca.
Rasinski cvet iz oblasti periodike dobio je časopis Putevi kulture, Kulturnog centra Kruševac.
izvor:kck.org.rs

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja