Pojedina sela opštine Brus i početkom oktobra bez vode za piće

Pojedini delovi naseljenih mesta opštine Brus i početkom oktobra 2017. godine nisu imali vode za piće

Zlatari deo

Nedostatak vode za piće pojedinih sela u opštini Brus nastavio se i početkom oktobra. Iako vodu za piće nisu imali tokom jula i avgusta, pa i veći deo septembra meseca nedostatak vode i neredovno snabdevanje nastavilo se i početkom oktobra meseca što je veoma zabrinulo pojedine meštane Igroša, Strojinaca, Botunje, Kovioca, Zlatara, Žilinaca, Bogiša…

Tokom letnjih meseci i izrazito toplih dana JKP Rasina je bila primorana da uvede dežurstva cisternama kako bi koliko toliko olakšala snabdevanje vodom meštana ovih sela da bi kasnije, usled nedostatka vode za piće, uvela i planske restrikcije što ipak nije dovelo do potpune i redovne uspostave vodosnabdevanja navedenih mesta.
Ni kiše koje su padale tokom septembra meseca, koje su trebale doprineti izdašnosti izvora, nisu poboljšale stanje vodosnabdevanja pa su pojedini delovi Igroša, Strojinaca, Zlatara i ostalih naselja bili bez vode za piće veći deo septembra meseca.
Prvih dana oktobra meseca situacija sa vodosnabdevanjem u ovim selima se delimično bila popravila da bi posle par dana opet došlo do prekida u vodosnabdevanju.
Meštani Bogiša su nedavno organizovali akciju kako bi očistili nekadašnji bunar, nabavili pumpe i na taj način poboljšali snabdevanje u svojim domovima.
Meštani se nadaju da će se vodosnabdevanje uskoro popraviti i da ubuduće neće imati većih problema sa vodom za piće.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja