Svi ćute… Da li su danas u Brusu baš svi na vlasti?

logo brusonlineGledajući šta se trenutno dešava u Brusu mnogi će se zapitati – Da li su danas u Brusu svi na vlasti i ima li opozicije, osim na društvenim mrežama? A i tu se posustalo posle 18. avgusta 2017. godine.

Od tada do danas napravio se samo jedan politički čvor koji kao da niko i ne želi da razreši a građani već shvataju da u Brusu od 2000. nema novog političkog lidera i da stalno gledaju iste osobe i neke politikante. Ti politikanti se menjaju, danas pričaju jedno, sutra drugo, prekosutra treće, a građani samo biraju između njih. Nikako da se pojavi neko nov, neko ko nije u dilu sa tim politikantima.

Neophodno je da se u Brusu otvori prostor za nove ljude a njih sigurno ima. Međutim, Koalicija koja vlada ovom opštinom sprečava da se pojave novi, a građani večito iste održavaju u političkom životu, dajući im glasove, jer su navodno manje zlo od nekog drugog zla. Da li treba više u to verovati? 

Ako bi građani ispoljili dovoljnu količinu zainteresovanosti za sadašnju situaciju, a naročito za budućnost, možda bi na političku scenu Brusa stupili neki novi ljudi koji devedesetih godina nisu sklapali nikakve aranžmane i koji nisu umešani u sav ovaj mulj i blato u kome živimo već više od 20 godina.

Neko će reći da u Brusu ima mnogo građana koji žive od Koalicije i to je tačno. Ali je dosta i drugih građana koji kao da su izgubili svaku nadu i ne veruju da im bilo koja Koalicija može pomoći.

Kao novinar dosta se krećem i srećem obične građane, koji nisu u Koaliciji, nisu njihovi rođaci i razgovaram sa njima. Verujte mi – stanje je tragično. Ako bi neko to stanje shvatio ozbiljno možda bi moglo nešto i da se uradi nabolje. 

Niko se od mladih ne javlja i ne oglašava. Niko od njih ne daje glasno pohvale, kritike ili predloge. Kao da je zavladala neka vrsta apatije. A ti mladi bi mogli da se organizuju i da redovno posećuju sednice SO Brus kako bi uživo videli kako funkcioniše rad opštinskog parlamenta i rad lokalnih funkcionera.

Da li će neko od mladih dobiti priliku da se iskaže i pokaže pri sledećim promenam ili narednim izborima najviše zavisi od građana koji uglavnom znaju lidere i nikog drugog. U tome može biti problem jer mladi ćute i kao da bez reči čekaju da se nešto promeni nabolje.

Do tada, do nekih promena ili do izbora gledajući šta se sada dešava u Brusu mnogi će se zapitati – Da li su danas u Brusu baš svi na vlasti i ima li uopšte opozicije? Jer bez jake opozicije nema ni kvalitetne i jake vlasti koja radi u interesu građana…
BrusONLINE

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja