Bruski politički čvor: Ko je gde i ko je s kim?

NSuSNS0817

Političku scenu u Brusu koja je bila veoma mirna zatalasali su malo pojedini lokalni političari 18. avgusta prelaskom iz vladajuće Nove Srbije u redove SNS koja je opoziciona stranka u lokalnoj skupštini.

Iako je tada najavljeno da su u redove SNS prešli celokupan OO NS na čelu sa predsednikom odbora Milutinom Jeličićem ipak to ne može niko sa sigurnošću da tvrdi.
Tog 18. avgusta 2017. pristupnicu SNS-u su potpisali Milutin Jeličić – do tada predsednik OO NS u Brusu i aktuelni predsednik opštine, Sonja Petrović Stevović – odbornik i šef odborničke grupe NS u lokalnom parlamentu, kao i odbornik Igor Tamburić.
Ovim prelaskom SNS u Brusu je dobila predsednika opštine ali je i dalje ostala u opoziciji jer SO Brus broji 29 odbornika od čega je NS imala 19 pa je prelaskom ova dva odbornika i dalje u većini sa 17 odbornika.
Da taj prelazak OO NS U Brusu u redove SNS nije bio baš kako je najavljeno medijima pokazala je radna sednica koja je održana već narednog dana, 19. avgusta, na kojoj predložene tačke dnevnog reda nisu jednoglasno usvajane već je bilo uzdržanih odbornika prilikom glasanja ili pojedini odbornici nisu ni glasali. Ubrzo posle toga oglasila se i Nova Srbija svojim saopštenjem.
Takođe pokazatelj da predsednik opštine kao novi član SNS ne propagira politiku svoje nove stranke i možda ne sarađuje u dovoljnoj meri sa novim partijskim kolegama na lokalu je i otvaranje mosta u Budilovini, kada nije bio prisutan niko iz OO SNS Brus.

SNS Brus NS Brus

Pokušali smo da saznamo kakva je trenutna politička situacija u Brusu pa smo posetili prostorije SNS i NS. I jedni i drugi nisu mogli da daju zvanične odgovore ali moglo se naslutiti da će na narednoj sednici SO Brus biti odgovora, koja bi trebalo da bude održana sredinom oktobra meseca.
Pozvali smo i sedište NS u Čačku da pitamo da li je i ko uzeo ispisnicu iz OO NS u Brusu na šta su nas oni uputili na centralu u Beogradu gde su nam rekli da su za sada NS napustili Milutin Jeličić, i odbornici Sonja Petrović Stevović i Igor Tamburić i da i dalje imaju većinu u lokalnom parlamentu. Da li je u međuvremeno još neko prešao u redove SNS rekli su da nemaju informacije. Takođe rekli su da OO NS nije raspušten i da sledi reorganizacija opštinskog odbora koju će sprovesti novoimenovani poverenik. Posle svih ovih dešavanja moguće je i da OO NS u Brusu poseti i Velimir Ilić na šta nismo dobili potvrdan odgovor.
Izgleda da za sada ni sami akteri političkog života u Brusu nisu sigurni gde je ko i ko je s kim što ne ide baš u prilog građanima i razvoju opštine Brus. Najverovatnije će mnogo toga biti jasnije na narednoj sednici SO Brus a ne bi trebalo da iznenadi i ako preostali odbornici NS, koji su i dalje u većini u lokalnom parlamentu, smene sadašnje rukovodstvo i izaberu novo iz svojih redova.

SVidojevic092016

Upitali smo i šefa odborničke grupe SNS u lokalnom parlamentu, Slobodana Vidojevića, da nam pojasni trenutnu situaciju ali je rekao da on ne može davati zvanične izjave u ime opštinskog odbora jer nije ovlašćen i dodao je da će pred narednu sednicu najverovatnije pozvati sve odbornike SO Brus na sastanak OO SNS pa ko se odazove znači da je u SNS.

Da li će uskoro biti rešen politički čvor u Brusu ili će biti još zamršeniji, to će se saznati na sednici SO Brus koja će najverovatnije biti održana u petak 13. oktobra.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Bezbedna Zena

 

KondorAS akcija

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanikSOS

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

reklama vertikalna

reklama manja