JKP “Rasina” potpisala Sporazum o Razvojnom sistemu odvojenog sakupljanja otpada za reciklažu

JKPRasina100516

Sporazum o saradnji u realizaciji projekta Razvojni sistem odvojenog sakupljanja otpada za reciklažu u Rasinskom okrugu potpisali su predstavnici grada Kruševca, opština Aleksandrovac, Varvarin i Brus i GIZ (Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju).

Nosilac ovog projekta u opštini Brus je JKP “Rasina” a tim povodom razgovarali smo sa direktorom Ivanom Jeličićem.

JKPRasina IJelicic0917

“Na realizaciji projekta Razvojni sistem odvojenog sakupljanja otpada za reciklažu u Rasinskom okrugu JKP “Rasina” je odavno angažovana a potpisivanje saradnje sa GIZ-om, gradom Kruševcom i opštinama Aleksandrovac i Varvarin je samo još jedan korak u realizaciji čitavog projekta čiji je jedan od ciljeva zapošljavanje ugroženih grupa stanovništva u sektoru reciklaže. Ovim projektom obezbeđena je investicija za kupovinu opreme i edukaciju.
Realizacija projekta je počela i raspisan je tender za kupovinu opreme. JKP “Rasina” će ovim projektom dobiti 500 kanti od 120 litara koje će biti raspodeljene na revers, zatim 30 kontejnera zapremine 1,1 m3 za papir, 30 kontejnera zapremine 1,1 m3 za PET ambalažu i plastiku i 50 metalnih kontejnera zapremine 1,1 m3 za mešovito smeće. Takođe dobićemo i gradsko komunalno vozilo za sakupljanje smeća za reciklažu kao i traku i presu. Po projektu biće zapošljeno 3 radnika na sakupljanju smeća i 3 radnika na sortiranju smeća. U planu je i edukacija građana u gradskom, prigradskom i seoskom području. Ovaj projekat osim zapošljavanja doprineće i da se odvozi manje smeća na deponiju na Slavi.
Kako su nam rekli prilikom potpisivanja sporazuma iskustva iz Rasinskog okruga, koristiće se kao primer dobre prakse i biznis model za ostale regione u Srbiji ali i drugim zemljama Jugoistočne Evrope kako da se kroz modernizaciju komunalnih usluga doprinese održivom razvoju i smanjenju stope nezaposlenosti.” rekao je Ivan Jeličić, direktor JKP “Rasina” Brus.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja