Policajac iz Brusa i na odmoru u službi građana

PS Brus020316 02

Krajem avgusta meseca 2017. godine pripadnik MUP-a iz PS Brus tokom odmora u Crnoj Gori pravovremenom akcijom spasao dva lica od mogućeg utapanja u moru.

Tokom letnjeg odmora u Crnoj Gori Marko Tipsarević, policajac iz PS Brus, po rečima očevidaca izveo je akciju spašavanja dva lica koja je za svaku pohvalu…
Tog dana bili su veliki talasi i retko ko je ulazio u more… Igrom slučaja, otac sa detetom se zadesio u moru i počeli su da ih potapaju talasi. Nikako nisu uspevali da se izvuku iz vode. Marko se zadesio sa detetom na plaži i baš u blizini dešavanja. Bez oklevanja je skočio u more i doplivao prvo do deteta koje je uhvatio i izvukao na obalu, a kasnije je pomogao i detetovom ocu da ispliva. O događaju nam je pričao Zlatko Vesić iz Brusa koji je u tom periodu bio na odmoru u Dobrim Vodama u Crnoj Gori.
“Da nije bilo baš svejedno potvrdio je i Marko kasnije u razgovoru sa društvom. Kako je rekao tog dana iako su bili talasi, plivao je jedno vreme a potom je izašao na obalu. Seo je pored mora i gledajući talase primetio je dete, na nekih dvadesetak metara udaljenosti, koje je pošlo ka moru mašući nekom u daljini.
Ulazeći u more u trenutku je talas poklopio dete povlačeći ga u dubinu. Kako se dečak izvesno vreme nije pojavljivaolo na površinio Marko je shvatio da nešto nije u redu i ne oklevajući, ostavio je svoje dete na plaži, i potrčao u more.
Uspeo je posle par talasa da izbaci dečaka na pesak a potom pomogne i dečakovom ocu da izađe na obalu. Iako u tim trenucima nije razmišljao koliko je sve to opasno prilikom prepričavanja događaja shvatio je da nije bilo baš jednostavno i lako izvesti akciju spašavanja jer su talasi bili veoma veliki i sigurno su bili problem za nedevoljno vešte plivače, a naročito decu.
Ipak sve se dobro završilo i svi koji su slušali priču osećali su se ponosnim da je naš Marko Tipsarević, policajac iz PS Brus, i na odmoru u službi građana.“ rekao je Zlatko Vesić iz Brusa.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Bezbedna Zena

 

KondorAS akcija

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanikSOS

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

reklama vertikalna

reklama manja