Bruski pčelari obeležili krsnu slavu

Na dan Svetog Preobraženja Gospodnjeg, rezanjem slavskog kolača i svečanim ručkom obeležena je krsna slava pčelara iz Brusa.

PcelariBrus slava2017a

Dana 19. avgusta 2017. godine Društvo pčelara iz Brusa obeležilo je svoju slavu Sveto Preobraženje Gospodnje.

PcelariBrus slava2017b

U pčelinjaku Živojina Lapčevića, ovogodišnjeg kolačara, obavljen je obred rezanja slavskog kolača uz prisustvo članova društva i gostiju, a tom prilikom Živojin je predao slavu budućem kolačaru Sreti Rilaku.

PcelariBrus slava2017c

 “Ovogodišnje obeležavanje krsne slave pčelara u Brusu je prilika da se okupimo u što većem broju sa našim gostima pčelarima ali i ostalim gostima. Za sve pčelare društva i goste organizovan je ručak i zajedničko druženje. Već polovimom septembra meseca učestvovaćemo na Izložbi meda u Kruševcu, a pozvani smo i na predavanje o pčelarstvu koje će održati akademik iz Rusije. Krajem jeseni počećemo sa serijom zimskih predavanja i nadamo se da društvo postane još aktivniji kako bi privukli više mlađih članova.” – rekao nam je Mileta Marković, predsednik udruženje pčelara iz Brusa, koji je dodao da pčelarstvo počinje kao hobi koji uvek prelazi u strast uz dodatni izvor prihoda.
foto:RIS

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja