Brus: Održana promocija knjiga Sibina R. Šovića

CZK zgrada110416

U petak 14. jula 2017. godine u prostorijama Narodne biblioteke Brus održana je promocija knjiga Sibina R. Šovića na kojoj je autor predstavio svoja dela, a prvenstveno trilogiju: “Bolje ili lepše”, “Kidanje duše” i “Danilče” kao i najnoviji roman “Tri ambicije”.

Promocijom svoje trilogije, Sibin R. Šović je podsetio prisutne, kao i čitaoce, na period mladosti, na rad u daljinama Norveške, na puteve u životu koji nisu samo jednosmerni već često postaju obavezni deo života, a tek rođeno dete je ukradeno. Bebica je nestala, a mnogi dokumenti iz našeg vremena govore o tragičnoj pojavi koja jednima donosi samo patnju, suze i nemoć a onima drugima donosi veliku zaradu. Postavlja se pitanje : „Da li je novac baš mera za sve čovekove postupke?“

Najnoviji roman „Tri ambicije“ predstavlja delo koje se bavi se ljudima u školi, đacima, nastavnicima, direktorom.

Sibin R. Šović, profesor, književnik, književni kritičar i lektor za srpski jezik, rođen je u Podujevu 1947. godine. U rodnom mestu je završio osnovnu školu i gimnaziju. Studirao je na Katedri za srpski jezik i književnost i diplomirao 28-og juna 1970. godine. Predavao je maternji jezik u osnovnim i srednjim školama preko 35 godina. Bavio se pitanjima jezika i književnih tokova u Toplici i Srbiji, a uradio je lekture za brojne topličke književnike.
Prikaze i recenzije objavljivao je u dnevnim listovima i časopisima: „Tok“ , „Jedinstvo“, „Toplički venac“ , „Topličke novine“ i dr… Godinama je bio lektor u „Topličkim novinama“. Učestvovao je u brojnim promocijama književnih dela: Toplice, Kraljeva, Beograda, Smedereva, Surdulice, Leskovca, Kuršumlije, Merošine, Lebana, Žitorađe i drugih krajeva jugoistočne Srbije… Član je Kulturnog društva „Rade Drainac“ u Prokuplju i počasni član književnog kluba „Milutin Uskoković“ u Kuršumliji…
U svojim delima bavio se socijalnim pitanjima u srpskom društvu. Napisao je 21 književno delo: Poljoprivredna škola, sedamdeset godina, Hladni vetar, Nežni cvet i jedna suza, Dve muke i krik, Izvrnuti džepovi, Treća žena, Južno od pameti, Severno od duše, Rođaka, Devojka sa pletenicama, Povratak, Malo sunce, Doseljenik, Lipa i samoća, Politikino dete, Bolje ili lepše, Kidanje duše, Danilče, Tri ambicije, Plava večita šestica – u štampi, Poljoprivredna škola u Prokuplju, osamdeset godina – u štampi.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja