Da li se FK FUD gasi posle 36 godina postojanja? Znaće se danas 17. marta

FKFUD fkfud1

Fudbalski klub “FUD” iz Brusa koji postoji 36 godina zadnjih nekoliko godina jedva uspeva da opstane i posluje i kako najavljuje Uprava ovog kluba najverovatnije će doćii do gašenja kluba ali to će se znati na Skupštini koja je sazvana za subotu 17. marta 2018. godine a uprava FK FUD je dala i sledeće saopštenje:

“Šta reći posle 36 godina, druga reč izgleda ne postoji osim reči koja dolazi na završetku svake priče – KRAJ!!!
Ta priča se završava u mesecu martu 2018. godine zato što ovoj sredini, ovom društvu, ovoj Opštini, ovom okruženju nije potrebano Udruženje koje ima ime FK FUD Brus, koje je okupljalo ljude koji su se bavili sportskim i humanitarnim radom.
Sportskim, usmeravajući decu sa ulice na fudbalski teren, učili ih takmičarskim i pravim vrednostima, zdravom životu.
Humanitarnim, pomagajući ustanove, pojedince, teško bolesne, ugrožene, poplavljene… uvek kada je to bilo potrebno FK FUD se odazvao svakoj akciji u našoj Opštini kao i širom Srbije.
Pored svega toga ime FK FUD je ostalo još jedini sinonim za jedan kolektiv zahvaljujući čemu se razvila ova Opšstina a to je PPT “FUD” Brus, iz koga su se školovali mnogi pravi ljudi, danas intektualci, širom zemlje, i iz koga su se razvile mnoge firme koje danas uspešno rade, kako u Brusu tako i šire. Ali svi ti ljudi, sve te firme, svi oni koji su od tog imena dobili stanove, stipendije, kredite, ideje, sve te ustanove koje su od fabrike FUD dobijale donacije u novcu i opremi u godinama kada je FUD bilo drugo ime za Brus, njih danas nigde NEMA kada je to najpotrebnije, posle raznih apela i poziva.
Nema ni onih ustanova kojima je FUD godinama unazad pomagao kada im je bilo najteže, nema ih, a trebalo bi da su tu…
NEMA ni podrške iz Fudbalskog Saveza Srbije gde smo članovi svih ovih 36 godina .
O Opštini, o institucijama sistema nećemo ni da pričamo jer je od njih i sve krenulo, (odnosno od pojedinaca koji „SEDE“ u toj Opštini), koji su glavni krivci za uništavanje institucije zvane “FUD”, kroz zabranu koriŠćenja Gradskog stadiona, uskraćivanje sredstava iz budžeta koje po zakonu sleduju, diskriminacija po svim osnovama na članove i fudbalere FK FUD-a, itd.
Sve ovo traje zadnje dve godine u našoj Opstini i za to vreme fudbaleri su se snalazili sami za trošskove kotizacije, službenih lica, putovanja, opreme… ali više sami ne mogu. Ne mogu jer nemaju snage, želje, sredstava a najviše VOLJE… Vide da ovo društvo taj njihov rad ne prihvata, ne podržava, da ovoj Opštini, ovoj zemlji ljudi koji rade ove Sportske i Humanitarne poslove ne trebaju i da institucije ovog tipa nisu potrebne.
Zbog svega ovog gore napisanog i mnogo neizrečenog uprava i fudbaleri rešili da sazovu Skupštinu FK FUD-a dana u subotu 17.03.2018. godine i 20:00 časova kako bi se donela odluka, o ISTUPANJU iz lige ili o PRESTANKU rada i postojanja FK FUD, posle 36 godina rada i postojanja, a ovom društvu, ovoj Opštini, ovoj zemlji neka je na čast na odnosu prema jednoj ovakvoj instituciji i prema mladim ljudima koji su gradili pomagali i vodili ovaj klub i uvek bili tu kada su ovom društvu bili potrebni.

Zato, svi vi koji ste bili ovih 36 godina u FUD-u, svi vi koji ste radili u FUD-u, svi vi koji volite ime FUD i koji nosite nešto iz FUD-a, dođite na Skupštinu FUD-a u subotu 17.03.2018. godine u 20:00 časova u bife DAR-MAR (penzionersko), da zajedno odlučimo o prestanku funkcionisanja jedne zdrave institucije i zadnjeg imena koje još uvek postoji u Brusu – FK “FUD” Brus.
Zadnji je trenutak jer posle 17.03.2018. godine priča se završava za ime “FUD”.”

FKFUD uprava2018

Uprava FK “FUD” Brus

                                                        

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja