Za krađu ograde na auto-putevima do 12 godina zatvora

JPPuteviSrbije e 75
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je počiniocima krađa ograda na auto-putevima u Srbiji zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.
Mihajlović je, u pisanoj izjavi za medije povodom najnovijeg slučaja krađe 2,5 kilometra ograde na novoizgrađenoj deonici auto-puta od Niša do Dimitrovgrada, istakla da su žrtve ove krađe svi građani Srbije, čijim je novcem izgrađena ova saobraćajnica.

Ovakvi slučajevi su mnogo više od obične krađe, jer je ukradeno nešto što je građeno novcem svih građana i što je danas njihovo vlasništvo, ukazala je ona.

Mihajlović je dodala da ovo nije prvi put da neko tokom noći iseče žice i stigne do gradilišta, i podsetila na sličan slučaj od pre nešto više od godinu dana, na auto-putu Ljig–Preljina.

Prema njenim rečima, godišnja šteta od takvih krađa na našim putevima i prugama iznosi između milion i 1,5 miliona evra.

Ona je dodala da očekuje od izvođača da u najkraćem roku postavi novu ogradu i pojača mere bezbednosti na gradilištu, kao i da počinioci ovog krivičnog dela budu što pre otkriveni.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja