Biblioteka Brus: Najčitanija knjiga meseca januara i predlozi naslova za februar 2018.

Biblioteka051115

Najčitanija knjiga u Narodnoj biblioteci Brus u januaru mesecu 2018. godine za odrasle čitaoce je “Damjan Stavrin”, autora Zorana Momčilovića, a za dečiji uzrast “Ovo je najstrašniji dan u mom životu” autorke Jasminke Petrović.

Najčitanija knjiga za odrasle čitaoce “Damjan Stavrin”, autora Zorana Momčilovića, je knjiga o ljubavi, ali i knjiga naročite dubine. Čitajući ovaj roman, čovek oseti prostor, oseti kretanje, za trenutak oseti čuđenje, divljenje i strah. Takođe čitanje ovog romana je poput čekanja na peronu nemirnog lampiona oko kojeg se roje insekti kao uskomešane misli, dok nam nailazi voz koji je otelotvorenje i personifikacija svega izrečenog u Damjanu Stavrinom.

Najčitanija knjiga za dečji uzrast “Ovo je najstrašniji dan u mom životu” autorke Jasminke Petrović, je knjiga koja prikazuje rani tinejdžerski život. Nevolje sa školom, porodicom, prijateljima i simpatijom prikazane su kratko, efektno i duhovito.

Za februar mesec 2018. godine Narodna biblioteka Brus svojim članovima preporučuje sledeće naslove:
– za odrasle čitaoce “Luzitanija” autora Dejana Atanackovića
– za dečiji uzrast “Ludvig van Mocart” autorke Vesne Aleksić

“Luzitanija” autora Dejana Atanackovića ovogodišnjeg dobitnika NIN-ove nagrade koji u ovom romanu strpljivo gradi radnju i vodi čitaoce kroz kompleksne hodnike imaginacije. Saramagovskom naracijom ukršta likove i događaje i svakom stranicom dokazuje da iznenađenima nema kraja. Maestralno baratajući apsurdom,stvara svet inverzije normalnosti. Luzitanija je roman o utočištu gde svako može naći svoje mesto i smisao.

“Ludvig van Mocart” autorke Vesne Aleksić govori o dvojici velikana Volfangu Amadeusu Mocartu i Ludvigu van Betovenu O njima su već ispričane mnoge priče,a u ovom romanu autorka je na osnovu stvarnih događaja iz života Mocarta i Betovena izmaštala priču o njihovim detinjstvima, muzičkim karijerima i jedinom susretu.

Radno vreme Narodne biblioteke Brus je ponedeljak – petak od 07:00 do 15:00 časova.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Bezbedna Zena

 

KondorAS akcija

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanikSOS

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

reklama vertikalna

reklama manja