Zajedničkim radom do unapređenja položaja boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i državni sekretar Negovan Stanković razgovarali su sa predstavnicima Udruženja ratnih vojnih invalida iz cele Srbije.

Minrzs minDjordjevic UdruzRVI

Na sastanku je bilo reči o rešavanju i poboljšanju položaja vojnih invalida, boraca, veterana, civilnih žrtava rata kao i njihovom statusu u društvu. Zauzet je jedinstven stav da je za rešenje ovih problema neophodno donošenje Zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca.

Kada je reč o projektima u 2018-toj godini, ministar Đorđević rekao je da će resorno ministarstvo raspisati u narednim danima Javni poziv na koji mogu da konkurišu sva udruženja koja su registrovana kao neprofitabilna. Realizacija tih projekata će omogućiti promociju udruženja i ujedno poboljšati kvalitet života pripadnika ove kategorije stanovništva.

„Želim da novac dobijen za određene projekte iskoristite na pravi način, jer prava boraca nemaju alternativu“, rekao je ministar.

Prema rečima Đorđevića, finansiranje projekata biće transparentno, znaće se ko je dobio, njihova imena i karakter, kao i cilj projekta, jer je javnost ona koja najbolje kontoroliše.  

Na sastanku je bilo reči i o Zakonu koji se očekuje.

“Republika Srbija zaslužuje da ima Zakon koji je po meri onih koji su se borili za nju, a neki i dali ono najvrednije, svoje živote. Na početku ćemo pre svega ustanoviti šta to postoji i šta je to što nedostaje kada su u pitanju beneficije, a sve u svrhu da bi taj novi Zakon upravo bio takav, najbolji“, istakao je ministar i dodao da ćemo slediti reči našeg predsednika Aleksandra Vučića da je naša obaveza da zajedno moramo da negujemo tradiciju, poštujemo sve one koji su se borili za našu zemlju, sačuvamo sećanje na one koji su dali živote za naše bolje sutra i našu državu.

Predstavnici Udruženja zahvalili su ministru na prilici da predstave probleme sa kojima se susreću kao i predloge kojima bi se unapredili uslovi života boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca. 

 Na kraju sastanka ministar Đorđević poručio je da će Vlada i ovo ministarstvo uvek brinuti o našim borcima, čuvati i negovati tradiciju i da će se ovakvi sastanci sa predstavnicima Udruženja održavati češće i kontinuirano, da na njima očekuje zajedničko delovanje, jer jedino na taj način može da se ostvari ono za šta se svi mi borimo, a to su bolji uslovi života boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca. 

izvor:minrzs.gov.rs

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja