In memoriam Milan Burgić Miki (1968 – 2020)

Neverovatno tužna vest za Brus i bruski sport – preminuo je Milan Burgić Miki u 53. godini života…

MikiBurgic RIPMilan Burgić, svima poznatiji kao Miki Burga, rođen je 1968. godine u Brusu gde je završio osnovnu i srednju školu. Od malih nogu je voleo sport, naročito fudbal.

Svoje fudbalske korake započeo je u najmlađoj selekciji FK Kopaonik Brus, krajem sedamdesetih godina dvadesetog veka, gde je prošao sve selekcije. Izvesno vreme igrao je za omladinsku selekciju FK Napredak iz Kruševca.

Po povratku u Brus postaje standardni prvotimac FK Kopaonik najčešće igrajući na poziciji zadnji štoper.

Po završetku aktivnog igranja fudbala Miki Burgić ne prestaje da se bavi sportom i fudbalom već postaje trener mlađim generacijama u klubu, u kom je ponikao, a uporedo nastavlja da igra za tim veterana FK Kopaonik. Potom postaje radnik Sportskog centra Brus gde ga zatiče bolest i prerana smrt.

Miki Burgić je jednostavno živeo za bruski sport, naročito fudbal, kao aktivni učesnik i organizator mnogobrojnih sportskih dešavanja u opštini Brus.

Bio je primer pravog sportiste tokom svog života – dok je aktivno igrao fudbal i kasnije prilikom rada u klubu i za klub, kao trener mlađih selekcija i kao igrač veterana odazivajući se redovno na pozive za utakmice.

Milan Burgić Miki iza sebe je ostavio suprugu i dva sina, koji su takođe fudbaleri.

Sahrana Milana Burgića Mikija je u četvrtak 17. decembra 2020. godine u 14:00 časova na gradskom groblju u Brusu, uz poštovanje svih propisanih i preporučenih mera usled pandemije koronavirusa.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja