Svakog petka – bez izuzetka: LET PTICE VARALICE

Brus 2017

Ostalo je, bar u bruskim okvirima, nejasno kako se to ona narodna „ptica rugalica“ preobrazila u pticu varalicu.

Najpre nam se ptičica rugala šetajući iz krajnosti u krajnost i uvek krijući se višim autoritetima, baš kao i u poslednjem „driblingu“, kada je dogorelo do noktiju, pa je spas pronađen u prefarbavanju svih onih koji su glasali jedno a onda dobili ono protiv čega su se izjasnili. Ko je i koga slagao?! ili je i tad postojao potonji plan da se sačuva živa glava od gvozdenog katanca. Objašnjenje može biti i u činjenici da za takvu transformaciju valja imati takvog čoveka. A Brus ga ima. Gde se okreneš zapljusne te, u najmanju ruku, netačan da ne kažem lažan podatak.

– Koliko, zaista, košta rekonstrukcija bazena? Naravno, niko ne spori lep i funkcionalan izgled. Ali, košta li 50 ili 60 miliona dinara, ili možda ni jedna od dveju cifara nije tačna. Uostalom, šta je to razlika od desetak miliona ovih naših novčanica, sića (?!), jednu cifru je izrekao direktor Sportskog centra, a drugu predsednik opštine, na otvaranju bazena.

– Kako je izgrađen mali bazen kraj Graševačke reke? Sa kakvim dozvolama, upotrebnim i neupotrebnim, ili je sve rađeno pešački pa se, na kraju, tako i završilo. I ko će da snosi kosekvence za takav nemar? A zna se ko je naređivao i koracima merio dimenziju.

– Ima li, bilo kakve, zabeleške o kvalitetu pločica kojim su popločeni trotoari. Posebna „pohvala“ bi morala da se uputi dizajneru za odabranu boju kojom nije popločana ni jedna druga varoš pa danas, od ispuštenog ulja automobila koji se na trotoaru parkiraju, Brus izgleda prljaviji no što jeste. I, ni u jednoj „popločanoj“ varoši ugrađene pločice nisu tako brzo popucale kao u Brusu. Tu smo bar prvi.

Plocice Jagodina Plocice Brus

Važno je razlikovati se. Ruku na srce, razlika postoji.

Oba izvođača radova (kao da su to radili za badava) adekvatno su nagrađena opštinskim priznanjima. Sa kakvim obrazloženjem? Za izgradnju ili ugradnju? Jedan najvišim a drugi stepenicu nižim priznanjem. Možda to zavisi od „visine ulaganja“?

– U istom tom periodu mnogi učenici imali su vrhunska znanja iz predmeta koji nije bacanje prašine u oči. Većini ni pohvalu da dodele, a mogli su Plaketu, ili Zlatan grb kao što je to urađeno u nekoliko navrata po nahođenju čelnika komune. Dosta talentovane dece ostalo je zaboravljeno izgubivši u konkurenciji gde nema dogradnje i ugradnje. Primera je još mnogo.
Let ptice, sve jedno rugalice ili varalice, nastavlja se u vetrovitim okolnostima. Samo da ne aterira u blato.
G.Minić

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Bezbedna Zena

 

KondorAS akcija

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanikSOS

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

reklama vertikalna

reklama manja