Opština Brus najuspešnija u akciji “Dan otvorenih vrata”

Brus je opština u kojoj je pregledan najveći broj žena tokom akcije “Dan otvorenih vrata”

EUprogres Brus11172

Tokom akcije “Dana otvorenih vrata” koju je organizovao Evropski progres u oktobru mesecu, Međunarodnom mesecu borbe protiv raka dojke, sprovedena je kampanja “Nađi vremena” koja je imala za cilj da informiše žene o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke i raka grlića materice.

EUprogres Brus11171

Ova kampanja je održana u Domovima zdravlja u Brusu, Doljevcu, Babušnici, Gadžinom Hanu, Merošini, Aleksincu, Knjaževcu, Beloj Palanci i Svrljigu tokom koje je kroz besplatne ginekološke preglede prošlo 747 žena, a Brus je opština u kojoj je pregledan najveći broj žena tokom “Dana otvorenih vrata”, čak 208.

EUprogres Nadjivremena 1017

Tokom oktobra, Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, sprovedena je kampanja “Nađi vremena” koja je imala za cilj da informiše žene o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke i raka grlića materice.

Različitim aktivnostima skrenuta je pažnja javnosti, posebno žena, na to da je briga o zdravlju ujedno i briga o potomstvu, kao i da je preventiva najbolji lek za zdrav život. Upravo zato, u dogovorima sa domovima zdravlja u navedenim opštinama, sve žene, bez obzira da li su imale zdravstvenu knjižicu, mogle su da obave besplatne ginekološke preglede.

Paralelno sa ovom akcijom sprovodena je i anonimna anketa kako bi se utvrdili najčešći razlozi za odlazak, odnosno neodlazak na redovne ginekološke preglede i dodatno ohrabriti žene da pronađu vremena za očuvanje svog zdravlja. Za zdravstvene radnike iz devet opština uključenih u kampanju biće organizovan stručni skup tokom kojeg će se razmeniti iskustva, kao i nove informacije i pravci delovanja u ovoj oblasti.

Kampanja „Nađi vremena“ sprovedena je uz finansijsku podršku Evropske unije, Vlade Švajcarske i Vlade Republike Srbije, preko razvojnog programa Evropski PROGRES.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja