Poruka deci i mladima da se ne upuštaju u „igre izazova“

TatjanaMatic mtt1017

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, saopštila je da Nacionalnom kontakt centru za bezbednost dece na internetu do sada nije upućena nijedna prijava koja se tiče navodne igre na društvenim mrežama, pod nazivom „Izazov 48 sati“.

Prema medijskim navodima i statusima na internetu ova „igra“ podrazumeva da se deca takmiče u tome ko će duže i uspešnije da se krije od roditelja. Iako o takvim slučajevima ne postoje zvanični podaci, državni sekretar je upozorila na oprez prilikom aktivnosti na društvenim mrežama.

„Svaka vrsta komunikacije sa nepoznatim osobama i prihvatanja zahteva sa nepoznatih adresa i naloga smatra se rizičnim ponašanjem na internetu, i može imati ozbiljne posledice. Zbog toga je važno da se posebna pažnja obrati na onlajn aktivnosti dece i mladih, kao i na njihovu edukaciju o opasnostima na internetu. Naročito im je potrebno ukazati da se ne upuštaju u takozvane „igre izazova“ koje su usmerene upravo na mlađu populaciju“, poručila je Tatjana Matić, podsetivši da svi građani mogu dobiti savete ili prijaviti svaku vrstu zloupotrebe novih tehnologija Nacionalnom kontakt centru za bezbednost dece na internetu, na broj telefona 19833, putem portala i društvenih grupa www.pametnoibezbedno.gov.rs , ili na mejl bit@mtt.gov.rs
izvor:mtt.gov.rs

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja