Matija Bećković danas u poseti manastiru Milentija

MatijaBeckovic Milentija

Matija Bećković, pesnik i akademik, posetiće danas 19. maja 2018. godine manastir Sveti Stefan u Milentiji. Poseta je planirana oko 16:00 časova i tom prilikom biće uručen i prigodan poklon Matiji Bećkoviću za sve što je do sada učinio za obnovu manastira u Milentiji.

Podsetićemo čitaoce da je 2017. godine u Zvezdara teatru u Beogradu organizovan prigodan skup, u okviru kojeg je pesnik i akademik Matija Bećković uručio sredstva za obnovu manastira Milentija koja su prikupljena zahvaljujući programu „Veče sa Matijom”, koji se održava već dve decenijei dobrotvornog je karaktera. Tom prilikom Matija Bećković je rekao:

„Čast mi je da sam u prilici da, zahvaljujući poeziji i Zvezdara teatru, već dvadeseti put dam prilog u humanitarne svrhe. Ovog puta reč je o manastiru Milentiji u opštini Brus, sličnom Kaleniću i Lazarici, koji su dve ikone Moravske škole. Ostaci Milentije su pronađeni posle zemljotresa i nalaze se u muzejima u Beogradu i Kruševcu. Obnova Milentije prilika je da se ti komadi ponovo ugrade i da manastir zasija”.

Danas će Matija Bećković posetiti manastir u Milentiji oko 16:00 časova što je prilika za mnoge građane da ga vide i pozdrave uživo, kao i da čuju njegove besede.
foto:mc.rs

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja