Gošća iz Japana uživala u prirodi Bruskog kraja

Japan Brus052018

Gotovo 30 sati trebalo je gospođi Takahama da sa Solmonskih Ostrva (gde se trenutno nalazi) stigne do Beograda. Dug put nije je omeo da provede još par sati u autobusu kako bi iz Beograda došla u Brus i upoznala ovaj kraj o kome je puno toga lepog čula.

Iako je na raspolaganju imala samo dva dana, to je bilo dovoljno da odavde ponese pregršt lepih utisaka i uspomena koje će, kako sama kaže, pamtiti čitavog života.

Japan Brus0518a

Svoju posetu našem kraju započela je druženjem sa učenicima OŠ“Branko Radičević“ u isturenom odeljenju u Dupcima, gde su učenici imali priliku da kroz pravljenje origamija u opuštenoj atmosferi komuniciraju sa gošćom na engleskom jeziku.

Japan Brus0518b

Neobična iskustva započela su ispijanjem prve turske kafe a nastavljena na pčelinjaku njenog domaćina gde je bila u prilici da jede med sa rama koji je sama izvadila iz košnice, kao i da bude saučesnik u slatkoj „krađi“ komšijskih trešanja.

Japan Brus0518c

Zalazak sunca na Kozniku dodatno je upotpunio doživljaj.

Japan Brus0518e

Drugog dana put ju je odveo na vodopad Jelovarnik. Iako već majka četvoro dece i baka četvoro unučadi, ni jednog trenutka nije oklevala da se popne strmom stazom do gornjeg dela vodopada za koji posetioci uglavnom i ne znaju.

Japan Brus0518f

Na putu do Metođa često je fotografisala cveće koje posebno voli a poseban utisak na nju ostavili su brojni izvori, naročito onaj na samom svetilištu gde voda izvire iz stene. Nije bila zaprepašćena smećem po Mramoru, građevinskim materijalom rasutim pored puta prema Jelovarniku ili ostacima koje su izletnici ostavili iza sebe jer je upozorena na mentalitet pojedinaca.

Japan Brus0518d

Sa sobom je u svet odnela jednu lepu sliku ovog kraja i utisak je da Brus ima puno toga da ponudi turistima iz daleka ali da su ti potencijali nedovoljno (čitaj: nimalo) razvijeni.
Aleksandar Kovačević

Fotografije pogledajte OVDE

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja