Aljoša Đidić dobitnik nagrade “Mali princ” u oblasti dramske umetnosti

AljosaDjidic MaliPrincnagrada

Aljoša Đidić, mladi glumac rodom iz Brusa, dobitnik je nagrade fondacije “Mali Princ” u oblasti dramske umetnosti koju su osnovali Aleksandra Veđeci Boškov i njen suprug Antonio Veđeci sa ciljem da pomognu dalji razvoj mladih umetnika.

Aljoša Đidić, Akademiju umetnosti u Novom Sadu upisao je 2014. godine, u klasi profesorke Jasne Đuričić. Od početka studiranja na grupi za glumu Aljoša je pokazivao izrazitu predanost radu na klasi, ali i inicijativu i zainteresovanost za proširenje znanja i iskustva. Otvoren, spreman na saradnju i inventivan, nailazio je na podršku kolega i nastavnika, pa se lako i brzo uklopio u raznolike aktivnosti na fakultetu i van njega.
Igrao je u brojnim predstavama, izvedenim u Pozorištu Promena, kao što su “Čehovljeve pripovetke”, “Magbet“, “Putujuće pozorište Šopalović“, “Slučaj Harms“, “Tri zime“ sve u režiji Jasne Đuričić, u Pozorištu mladih u Novom Sadu “Draga Jelena Sergejevna“ Ljudmile Razumovske, režija Lana Pavkov, u Kulturnom centru Vrbas “Tramvaj zvani želja“ Tenesi Vilijamsa, režija Stefan Vukić, a trenutno radi na predstavi “Minut ili Put oko sveta za 60 sekundi“ Vladimira Arsenijevića, u režije Mie Knežević u Srpskom narodnom pozorištu.
U okviru Akademije umetnosti bio je angažovan i na međunarodnom višejezičnom projektu finansiranom sredstvima programa „Kreativna Evropa“: Susreti Instant miks – višejezično pozorište za sve kad je nastupio u Srpskom kulturnom centru u Parizu i u Maison des auteurs prilikom prezentacije dramskog teksta Uglješe Šajtinca “Banat“.
Ovom nagradom Aljoša Đidić je počeo da ostvaruje Zapis o jednom snu
izvor: Akademija umetnosti u Novom Sadu

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja