Konkurs za angažovanje novinara saradnika na projektu “NAJLEPŠE PRIČE O NOVOM SADU”

REMIX

Udruženje Remiks iz Novog Sada raspisalo je konkurs za angažovanje 10 mladih novinara saradnika koji će učestvovati u realizaciji trogodišnjeg projekta “Najlepše priče o Novom Sadu” finansiranog od strane Omladinskog saveza udruženja „Novi Sad omladinska prestonica Evrope – OPENS“.
KO SE MOŽE PRIJAVITI?

Na konkurs se mogu prijaviti mladi sa prebivalištem u Novom Sadu starosti od 19 do 27 godina bez obzira na to da li imaju iskustvo u novinarstvu ili ga nemaju. Rok za konkurisanje je 10. maj 2018. Prijavu je potrebno poslati na mail udruzenjeremiks@gmail.com sa sledećim informacijama: ime i prezime, mesto prebivališta, godina rođenja, kontakt telefon, kratko motivaciono pismo sa razlozima zašto ste se prijavili. Poželjno je da kandidati/-kinje imaju znanje jednog stranog jezika što mogu navesti u svojoj prijavi.
Po završetku konkursa biće izvršena selekcija kandidata/-kinja za koje će biti organizovana dvodnevna obuka 19. i 20. maja. Prisustvo na obuci oba dana je obavezno. Agenda, tačno vreme i lokacija održavanja obuke biće poslati onima koji prođu selekciju najkasnije do 15. maja.

Obuku će održati Sanja Kljajić, diplomirana novinarka, inače dopisnica Dojče velea (Deutsche Welle) i novinarka Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra – VOICE. Sanja je i saradnica Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) i Fondacije Slavko Ćuruvija. Radila je kao novinarka Informativnog programa Radio-televizije Vojvodine. Dobitnica je nagrade „Dušan Bogavac” za etiku i hrabrost.

AKTIVNOSTI NAKON OBUKE
Po uspešnom završetku obuke zadatak novinara saradnika biće da obavljaju intervjue sa mladima koji posećuju Novi Sad ili su se doselili radi studiranja, zbog posla ili iz nekog drugog razloga kroz koje će prikazati Novi Sad iz ugla svojih sagovornika. Intervjui će biti objavljivani na portalima udruženja.
Osim ove aktivnosti, angažovanim novinarima saradnicima pružiće se prilika da učestvuju u radu redakcija portala Udruženja Remiks – Remix Press i Brend Magazin i da na taj način steknu dodatno iskustvo, posećuju koncerte i festivale, rade intervjue sa ličnostima iz sveta muzike, filma, književnosti…

DODATNE INFORMACIJE O PROJEKTU
„Najlepše priče o Novom Sadu“ je trogodišnji projekat kojim se ostvaruju ciljevi iz oblasti „Slavljenje energije mladih ljudi“ koja je deo projekta „Novi Sad – Evropska prestonica mladih 2019 (OPENS2019)“.
Cilj projekta je promovisanje raznovrsnosti Novog Sada i njegove kulturne i turističke ponude među mladima iz Novog Sada, Srbije i regiona kroz objavljivanje priča ljudi koji ga posećuju ili su se u Novi Sad doselili privremeno ili za stalno.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Bezbedna Zena

 

KondorAS akcija

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanikSOS

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

reklama vertikalna

reklama manja