Pojačan rad sektora za naplatu putarine tokom prvomajskih praznika

JP „Putevi Srbije” i Sektor za naplatu putarine spremno dočekuju predstojeće prvomajske praznike, period kada je povećan intenzitet saobraćaja na auto-putevima u Republici Srbiji.

JPPutevi naplatna Spazova

JP ,,Putevi Srbije“ posvećuje veliku pažnju organizaciji rada na naplatnim stanicama u cilju bržeg prolaska vozila i sprečavanja eventualnih zastoja. Svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno, bez pauze i u tu svrhu povećan je broj inkasanata i drugih zaposlenih na naplatnim stanicama.

JP „Putevi Srbije“ omogućilo je učesnicima u saobraćaju da se putem portala na auto-putevima i aplikacije za mobilne telefone JP „Putevi Srbije“ informišu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

Na vidljivim mestima u zoni naplatnih stanica, postavljena su obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine na srpskom, engleskom, nemačkom i turskom jeziku.

Komforniju vožnju svim učesnicima u saobraćaju omogućava elektronska naplata putarine. Upotreba uređaja za elektronsku naplatu putarine osim što značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak kroz naplatne stanice bez zaustavljanja, predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine, jer se prilikom dopune uređaja za ENP odobravaju različiti popusti.

U sistemu elektronske naplate putarine, trenutno ima preko 230 000 korisnika uređaja za ENP i njihov broj se svake godine povećava. Ističemo da svaki treći učesnik u saobraćaju koji prolazi kroz naplatne stanice, putarinu plaća elektronskim putem.

Uz prodajna mesta JP „Putevi Srbije“ u Beogradu u Ustaničkoj ulici br.64/5, u zoni nekadašnje naplatne stanice Beograd na auto-putu E-75 i Novom Sadu u ulici kralja Petra I 28a, prodaja i dopuna TAG uređaja se vrši i na 123 prodajna mesta koja se nalaze duž svih deonica auto-puteva u Srbiji, na graničnim prelazima i u većim gradovima preko mreže ovlašćenih distributera, kao što su benzinske stanice NIS Gasprom, OMV, Europetrol, Petrol, Mol Srbija, Sineza, Savez vozača Srbije, Putne takse d.o.o., Miletić Komerc, poslovnice AMSS i Tehnokopa.

JP “Putevi Srbije“ apeluje na vozače da na put krenu odmorni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu a svim učesnicima u saobraćaju žele srećan put i svima čestita predstojeći praznik!

JP „Putevi Srbije“

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Bezbedna Zena

 

KondorAS akcija

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanikSOS

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

reklama vertikalna

reklama manja