Da li će i građani Brusa odlučivati o lokalnom budžetu za 2019. godinu

Brus zgradaOpstine

Participativno budžetiranje je način da građani kažu na šta će se trošiti novac iz gradske kase, bilo da je to izgradnja hotela, trotoara, gradskog bazena, stadiona, igrališta ili … Postupak podrazumeva udruživanje svih aktera u odlučivanju o budžetu za narednu godinu (lokalna vlast i građani)  koji bi zajednički doprineli kvalitetnoj i transparentnoj raspodeli javnog novca.

 Opština Brus bi trebalo da uključi što veći broj građana u planiranje budžeta za narednu godinu, naročito mlade, jer oni najbolje znaju šta im je potrebno.  Ovo je način da građani kažu na šta će se trošiti novac iz opštinske kase, bilo da je to izgradnja hotela, trotoara, gradskog bazena, stadion i igrališta… 

Veoma mali broj građana opštine Brus, sa seoskog i gradskog područja, je obavešten da mogu svojim predlozima uticati na kreiranje dela budžeta i da mogu predlagati projekte koji se odnose na objekte i infrastrukturu koje su u nadležnosti lokalne samouprave čije se finansiranje obezbeđuje iz budžeta opštine Brus.

Jedan od načina da se ovo izvede je i da se štampaju upitnici koji bi građanima biti dostupni na više lokacija u gradskim i seoskim mesnim zajednicama (u mesnim kancelarijama, školama, ambulantama…).

Nadamo se da će lokalna vlast opštine Brus ove godine, u procesu odlučivanja o lokalnom budžetu za 2019. godinu, uključiti veći broj građana, naročito mlade, što će pomoći da se bolje sagledaju potrebe svih koji žive na teritoriji opštine Brus.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Bezbedna Zena

 

KondorAS akcija

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanikSOS

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

reklama vertikalna

reklama manja