Dopis medijskih udruženja međunarodnim organizacijama

MedijskaUdruz NUNS NDV AOM ANEM LP

Ovim dopisom želimo da vas upoznamo sa ključnim pitanjima, problemima i procesima u oblasti medija i medijskih sloboda u Srbiji danas i iznesemo stavove o njima, kao i prateće argumente.

Verujemo da će vam informacije koje dostavljamo pomoći da potpunije razumete kompleksnost i slojevitost problema sa kojima se susreću naši novinari i mediji, ali i građani, čije je ustavno pravo da budu istinito, potpuno i blagovremeno obavešteni o pitanjima od javnog značaja – po našem mišljenju ozbiljno ugroženo! Želimo takođe da potpunije objasnimo i našu ulogu u medijskim procesima, posebno onima koji se tiču dijaloga sa predstavnicima vlasti.

Pre svega, želimo da istaknemo da smo, i pored veoma teške, čak bismo rekli dramatično loše situacije u medijima, mi kao udruženja uvek spremni za dijalog i saradnju sa predstavnicima vlasti ukoliko to vodi ka rešavanju problema. Sa Vladom Srbije smo, početkom juna ove godine, započeli saradnju na izradi Medijske strategije nakon čvrstog uveravanja predsednice Vlade Srbija Ane Brnabić da postoji apsolutna politička volja vlasti da se poboljša stanje u medijskoj sferi, i da se u tom pogledu sarađuje sa relevantnim novinarskim i medijskim udruženjima.

Nastavak teksta OVDE

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja