Izložba slika “Obuj moje cipele…” u Brusu 19. oktobra

CzKBrus izlozba191018

U petak 19. oktobra 2018. godine u holu Centra za kulturu Brus biće otvorena samostalna izložba slika pod nazivom “Obuj moje cipele…” autorke Milke Lisinac.

Svečano otvaranje izložbe je u 19:00 časova  uz kulturno umetnički program u kom učestvuju učenici Srednje škole Brus.
Ulaz slobodan

MilkaLisinacFB2Milka Lisinac rođena je 1959. godine u Kruševcu. Za razliku od većine slikara, koji su rano prepoznali talenat za umetničko izražavanje na platnu, Milki se to dogodilo tek kada je već zakoračila u zrelo(kako to Milka voli da kaže: Zlatno i sazrelo) doba. Član je likovnog kluba “Dimitrije Simić” i LK “Rasinijus” Kruševac

Koznikuupohode2018a

Milka Lisinac postala je prepoznatljiva po svojim neobičnim slikama kroz koje se provlači radost, sreća,spokoj,tuga, život…. No, njoj nisu strane ni ostale tematske i motivske celine kojima se ravnopravno bavi: portret, figura, pejzaž, mrtva priroda… Osim globalnog prilaza temi i motivu, naročito je privlače detalji na objektima i stvarima iz okoline koja je okružuje. Praktično sve je aktuelno što okom može sagledati u okruženju u kojem bitiše. Poput kakvog istraživača ona i u likovnom smislu, dakako „obrađuje“ i propušta kroz svoju vizuru bajkovite motive.

MilkaLisinacFB

Relativno kasni slikarski početak, recimo i to, nije ni u čemu omeo Milku, niti joj je bio prepreka za komuniciranje sa ljubiteljima umetnosti. Umetnica kao da je htela da dokaže suprotno, da to „kašnjenje“ nema nikakvog značaja, tako, Milka, izlaže na grupnim izložbama i učestvuje na kolonijama… Izlagala je i na Međunarodnoj izložbi “Žene slikari” 2016.
Milka Lisinac živi i stvara u Kruševcu  

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja