Biblioteka Brus: Najčitanija knjiga meseca septembra i predlozi za oktobar 2018.

Knjige za 091018a

Najčitanija knjiga u Narodnoj biblioteci Brus u septembru mesecu 2018. godine bila je knjiga “Dobro je” autorke Brankice Damjanović, a za dečiji uzrast knjiga “Agi i Ema” autora Igora Kolarova..

Najčitanija knjiga za odrasle čitaoce u septembru mesecu 2018. godine u Narodnoj biblioteci Brus je “Dobro je” autorke Brankice Damjanović, ogromni kolaž satkan od bezbrojnih komadića sadašnjih trenutaka. Priče ne opisuju šetnju pored obale mora i čežnjivi pogled na plivače u njemu, već govore o uranjanju celog autorovog bića u njegove vode.

Za dečji uzrast najčitanija knjiga u septembru mesecu bila je “Agi i Ema” autora Igora Kolarova – dirljiva priča o prijateljstvu usamljenog devetogodišnjeg dečaka Agija i luckaste starice Eme i njihovom zajedničkom buntu protiv svirepog i otuđenog sveta.

Knjige za 091018b

Predlog knjige za oktobar mesec odraslim čitaocima je “Uhvati ono što se ne može zadržati” autorke Kolin Beatris – delimična lekcija iz istorije, a delimično uzbudljiva ljubavna priča, koja vodi do kraja ispunjenog dubinom, obećanjem i nadom.

Za dečiji uzrast predlog za čitanje je knjiga “Leto” autora Miloša Petkovića koja je drugi deo tetralogije. Nakon uspešne akcije spašavanja proleća, vila Gaja Brezana i patuljak Barbut Riđobradi su rešili da se povuku i odmore na mestu koje bi bilo napravljeno po njihovoj zamisli i koje bi odgovaralo njihovim potrebama. Uz nesebičnu pomoć šumskih životinja nastaje Javorovo – kompleks kućica na drvetu, magično sovetljenih svetiljkama svitaca i sa prelepom verandom za uživanje u letnjim noćima.

Narodna biblioteka Brus radi svakog radnog dana od 07:00 do 15:00 časova.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja