Obeležena Dečija nedelja u Narodnoj biblioteci Brus uz gostovanje pisca Miloša Petkovića

Biblioteka1018 MilosPetkovic1

U okviru obeležavanja Dečije nedelje Narodna biblioteka Brus  je organizovala susret najmlađih čitaoca sa piscem Milošem Petkovićem prvo u OŠ “Branko Radičević” u Razbojni a potom i u prostorijama Narodne biblioteke Brusu. Ovom prilikom đaci prvci dobili su na poklon članske karte biblioteke.

Biblioteka1018 MilosPetkovic2

Tokom susreta pisca Miloša Petkovića i čitaoca predstavljena je tetralogija “Patuljci i vile, koju je autor napisao u duhu najbolje epske fantastike za decu i mlade, sa elementima slovenske i srpske mitologije i neizostavnim optimizmom u odnosu dobra i zla. Ova tetralogija će zabaviti čitaoce, na trenutke uplašiti, ali i naučiti starim, dobro poznatim istinama o prijateljstvu, hrabrosti, mudrosti, dobru i zlu. Četiri dela ovog serijala, hronološki prateći promene u prirodi, donose četiri avanture imenovane po godišnjim dobima – “Proleće”, “Leto”, “Jesen” i “Zima”. Pobediti zlo i vratiti prirodi izgubljenu ravnotežu – imperativ je ovih avantura.

Biblioteka1018 MilosPetkovic3

Miloš Petković rođen je u Nišu, u leto 1986. godine. Jedan je od najčitanijih, najpopularnijih i najproduktivnijih mladih pisaca na prostoru bivše Jugoslavije. Autor je tri trilogije ,,Vukovi sudbine“, “Perunov hroničar” i “Sedam mačeva”. Petkovićev deseti, jubilarni roman ,,Veštica iz Strašilova – mememnto mori“ ujedno je i prvi koji koautorski potpisuje sa ruskim piscem Antonom Ivanovičem Leskovim. Urednik je u Izdavačkoj kući “Otvorena knjiga”, urednik je zbirke “Čuvari zlatnog runa – priče Homolja i Zvižda”, u kojoj se nalaze priče Ljubivoja Ršumovića, Uroša Petrovića i drugih, a bavi se i pedagoškim radom kao predavača u školama kreativnog pisanja.
Dobitnik je nagarada “Sveta Petka” i “Svetosavski pečat”. Ugeldajući i učeći se od velikih autora svetske epske fantastike, Miloš Petković kao vrsni poznavalac slovenske i srpske mitologije stvorio je specifičan i prepoznatljiv književni izraz.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja