Pomozimo Nenadu Staniću iz Velike Grabovnice da ima osnovne uslove za život

Upućujemo apel da se pomogne Nenadu Staniću iz Velike Grabovnice kod Brusa kako bi imao osnovne uslove za život

NenadStanic 140121a

Pre izvesnog vremena dobili smo poruku: “Dobar dan ja sam Nenad Stanić živim u kontjeneri gde nema nikakva voda, a struja ima i za struju sam dužan Epsu oko 14 hiljada dinara. Ja inače živim od socijalne pomoći. U ovom kontjeneru su nehumani uslovi sa život…”

Prošlo je neko vreme od te poruke i nedavno smo se zainteresovali za slučaj Nenada Stanića. Već 13. januara smo imali priliku da ga ugledamo ali sticajem okolnosti nismo razgovarali. Saznali smo broj telefona i nazvali ga kasnije – rekao nam je da je tog dana bio u pisarnici Opštinske uprave Brus kako bi uputio molbu za pomoć nadležnima.

NenadStanic 140121d

Priča Nenada Stanića je veoma tužna jer je imao nesrećno detinjstvo. Živeo je u Novom Sadu, roditelji su se razveli a on je jedno vreme proveo u domu. Pre desetak godina je odlučio da dođe i živi na dedovini u Velikoj Grabovnici kod Brusa. Nažalost pre 7 godina je izgorela stara seoska kuća u kojoj je živeo. Potom jedno vreme provodi u Domu za stare u Brusu a zatim dobija pomenuti stambeni kontejner u kom živi kako živi s obzirom da nema tekuće vode.

Vodu uzima od obližnjeg komšije ali mora da prepešači oko pedesetak metara…

NenadStanic 140121b

Nenad Stanić ima zdravstvenih problema i epileptične napade… Pre dvadesetak dana imao je epileptični napad i pao je pored uključene kvarcne grejalice. U tom stanju ga je pronašao jedan meštanin koji je prolazio blizu kontejnera i slučajno svratio da vidi treba li mu šta. Imao je šta da vidi – Neša je ležao na podu a koleno mu je bilo naslonjeno na uključenu kvarcnu grejalicu što je izazvalo opekotine ali na svu sreću on je danas dobro i ide na redovna previjanja…

Pomažu mu povremeno komšije i rođaci ali kako smo saznali  to nije dugoročno rešenje jer ni oni nisu uvek u selu a potrebno je baš obratiti pažnju i obilaziti ga redovno jer živi sam.

NenadStanic 140121c

Jedan od načina pomoći je da se dovede voda za piće do kontejnera i osposobi mokri čvor a na proleće da se pokrene akcija kako bi se na temeljima stare, izgorele, kuće izgradila nova, od nekih pedesetak kvadrata, u kojoj bi Nenad Stanić mogao da živi.

Apel za pomoć Nenadu Staniću upućujemo svima kako bi mu na adekvatan način pomogli da ima osnovne uslove za život.
Svaka dobronamerna ideja i predlog su dobrodošli…
N.M.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja