Ljubiša Krasić dobitnik Zahvalnice SO Brus za doprinos usmeravanju kulturnih aktivnosti mladih

KrasicLj 0818

Ljubiša Krasić, profesor u Srednjoj školi Brus, inače rodom iz Prokuplja, dobitnik je Zahvalnice SO Brus povodom Dana Opštine Brus 2018. za doprinos usmeravanju kulturnih aktivnosti mladih.

“Ako vas neko nagradi za nešto što je, po mnogima, nespojivo – kultura i mladi ljudi, itekako prija. Mladi ljudi, moji učenici, puni su želje za dokazivanjem. Energije, često mi se čini, u njima je i previše. Mislim, ne – siguran sam, da je koriste na pravi način. Od kada sam u Brusu, u mojoj Srednjoj školi, evo već teče trinaesta godina, pored usmeravanja ka maternjem jeziku, učenike sam obavezivao i učešćem u kulturnim aktivnostima grada i same škole.
Vraćajući se na neke početke, moji učenici su pokrenuli emisiju na radio Brusu Eho, trajala je, koliko se sećam, pune četiri godine, ako ne i više… Organizovali smo mnoštvo književnih večeri na kojima su predstavili stvaralaštvo srpskih i svetskih književnika, kao i sopstveno. Objavili smo, kao retko ko u ovdašnjoj Srbiji, dve knjige, bolje reći dve zbirke, stvaralaštva, poezije i proze,  učenika i profesora Srednje škole, Eho 1 i Eho 2.

I, reklo bi se, kao kruna mog rada u kulturnom angažovanju mladih ljudi – mojih učenika, i ono što je najviše primetno, jeste pokretanje i aktivnost  Dramskog studija Srednje škole.
Mnogobrojne nagrade, veliki broj članova – do sada je kroz Studio prošlo preko pedeset učenika-glumaca, preko trideset učenika zaduženih za tehničku podršku, stalne premijere i reprize u našem gradu, gostovanja…

I na kraju, ne neskromno rečeno, zar iz našeg Studija nisu ponikli Aljoša Đidić i Ema Milosavljević, studenti glume u Novom Sadu, budući srpski gumci, siguran sam, o kojima će  ne samo naša zemlja već i svet govoriti! Reći ću vam šta je Brus: ni manjeg grada – ni više talenata! Ako ga gledate mojim očima!
Ti budući glumački, prosvetni i u umetnosti velikani stoje iza moje Zahvalnice. Hvala vam što ste to primetili!” rekao je profesor Ljubiša Krasić.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja