Vlada Srbije nastavlja sa ulaganjima u opštinu Brus

Brus panorama17

Prilikom nedavne posete Trsteniku potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović održala je sastanak i sa delegacijom opštine Brus na kom je upoznata sa projektima koji bi trebalo da se realizuju uz podršku i pomoć Vlade Srbije.

Sastanku su prisustvovali Jasmina Savić, zamenik predsednika opštine Brus i Miloš Azdejković, pomoćnik predsednika opštine Brus zadužen za investicije koji nas je upoznao pojedinim detaljima sa sastanka.

MilosAzdejkovic 0319
“Prilikom sastanka sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović upoznali smo je da smo krajem 2017. godine u saradnji sa JP Skijališta Srbije odradili Generalni projekat za žičaru u Brzeću sa prethodnom studijom izvodljivosti gde su određene 3 varijante od kojih je usvojena varijanta A5 u vrednosti od 22 miliona evra. Projekat žičare i dopis dostavljeni su potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović koja se usaglasila da podrži projekat. Izgradnjom žičare opština Brus dobiće mnogo, kako u turizmu tako i drugim granama a nadamo se da će uskoro početi izgradnja odmarališta u Brusu od opštine Zvezdara i opštine Vračar.
Ovom prilikom smo naveli da imamo izuzetno dobru saradnju sa JP putevima Srbije i da je tokom 2018. godine uloženo preko 300 miliona dinara a u cilju amortizacije puteva naveli smo šta je na teritoriji opštine Brus neophodno da se realizuje u bližoj budućnosti na regionalnim putevima:

  •  Kružni tok u ravnima – odobreno samo je opština u obavezi da odradi tehničku dokumentaciju
  • Trotoari u TC Brzeću
  • Trotoari na putu Brus – Kopaonik u naseljenom mestu Žiljci – obezbediti tehničku dokumentaciju
  • Deonica dela puta Ribari – Milentija u dužini oko 4km
  • Izrada trotoara u zonama škola u Milentiji, Vlajkovcima i Zlatarima za koje postoji tehnička dokumentacija
  • Nastavak putne mreže od sela Borance prema Leposaviću u dužini oko 8 kilometara
  • Proširenje puta Brus – Kriva Reka u dužini od 5 km sa 4,5 na 6 metara kao i da taj put uđe u katastar državnih puteva zbog redovnijeg zimskog održavanja što je ministarka Zorana Mihajlović podržala.

Takođe upoznali smo ministarku da opština Brus iz fondova svetske banke i IPA fondova 2020. godine počinje radove na izgradnji fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u vrednosti 7,5 miliona evra.
Na ovom sastanku napomenuli smo da su preko Kancelarije za javna ulaganja rekonstruisani javni objekti na teritoriji opštine Brus u koje je do sada uloženo oko 200 miliona dinara a u pripremi je dokumentacija za nove objekte kao i vodovodnu mrežu – zamena azbestnih cevi kao i izgradnja podstanica za automatsko hlorisanje pijaće vode u vrednosti oko 300 miliona dinara.” -rekao je Miloš Azdejković, pomoćnik predsednika opštine Brus zadužen za investicije.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Bezbedna Zena

 

KondorAS akcija

 

Dental Ju Krusevac

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanikSOS

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

reklama vertikalna

reklama manja