BrusONLINE AKCIJA #AsfaltirajteBrus

AsfaltirajteBrus AKCIJA

BrusONLINE je 2015. godine pokrenuo akciju #AsfaltirajteBrus u cilju da nadležni imaju uvid koje ulice i putevi u opštini Brus nisu asfaltirani i kakvi su sve problemi na terenu. Primili smo od čitalaca sajta BrusONLINE, putem mejla i Facebook-a, fotografije i tekstove koje objavljujemo kao i linkove prema tekstu posle izvršenih radova.

 Svaki tekst i fotografije povodom akcije #AsfaltirajteBrus koje čitaoci budu slali biće postavljen u nastavku teksta – ispod dosadašnjih priloga.


– Ulica kod JKP i Doma zdravlja

UlicaDZ261115
Nakon pokretanja akcije #AsfaltirajteBrus u cilju da nadležni imaju uvid koje ulice i putevi nisu asfaltirani i kakvi su sve problem na terenu Prikazujemo vam ulicu koja nema ime a nalazi se preko puta Doma zdravlja u Brusu i neposredno do JKP “Rasina”. ulicaDZ261115 4
Iako je ulica udaljena samo par stotina metara od centra Brusa i ima izlaz na regionalni put i dalje je neasfaltirana.
ulicaDZ261115 1
Kako kažu meštani ove ulice više puta su bili kod nadležnih kako bi se ulica uredila i asfaltirala ali za sada ništa.

ulicaDZ261115 2 ulicaDZ261115 3

Popločavanjem dela dvorišta JKP “Rasina” je doprinela da se voda sliva na neasfaltiranu ulicu i tako pravi blato. A nedavno je podignuta i ograda. 

Ulica asfaltirana marta meseca 2019.


 – Ulica kod “Brane” (AgroEksport)

 UlicaBrana 1

Poštovani,
 Obraćamo Vam se sa molbom za asfaltiranje dela ulice Cara Lazara u Brusu, tačnije neasfaltirane ulice koja se nadovezuje na ulicu Cara Lazara u blizini  mesta zvanog „Brana“, u ukupnoj dužini od oko 150 metara. U ulici postoji oko 15 kuća od toga i više zajedničkih kuća u kojima živi više porodica tako da se radi o kraćoj, gusto naseljenoj trasi. Ulica ispunjava sve uslove za asfaltiranje, tačnije u istoj je izgrađena elektroenergetska, vodovodna i kanalizaciona mreža, ista je nasuta, katastarski ucrtana tako da ispunjava sve uslove što se tiče širine koja je 4 metara i ostalih dimenzija a takođe su sa asfaltiranjem saglasni i svi meštani pomenute ulice.

UlicaBrana 3 UlicaBrana 2

Obzirom da je navedena ulica nasuta pre više godina, usled vremenskih uslova i korišćenja na istoj se stvaraju udarne rupe koje smo samoinicijativno nasipali i ravnali kako se na asfaltirani deo puta za vreme kišovitog vremena ne bi iznosila velika količina blata i zemlje što bi znatno ugrožavalo bezbednost učesnika u saobraćaju. Takođe dodajemo i to da smo predali po jedan primerak molbe za asfaltiranje predsedniku i direkciji sa potpisima svih vlasnika porodičnih kuća. 

Zbog svega gore navedenog a sa stanovišta kulture stanovanja, pristupačnosti i kvaliteta života u gradu ali i humanosti molimo Vas za uvažavanje našeg zahteva.
U nadi da će te imati razumevanja
S poštovanjem


– Ulica u M. Vrbnici

UlicaMV 1

“Evo slike puta iz mog sela. Male Vrbnice. Mi smo godinama slepo crevo opštine, ništa se ne radi za razliku od drugih sela a nalazimo se na svega 5 km od Brusa. Mislim da smo jedino selo koje još nema gradsku vodu ni asfalt a od uličnog svetla su ostale samo bandere.

DEO PUTA U MALOJ VRBNICI ASFALTIRAN U JUNU 2016.


– Ulica na 500 m od centra Brusa

:Ulica na samo 500 metara od centra Brusa koja nije asfaltirana a nema ni kanalizaciju.

UlicaN 1 UlicaN 2 UlicaN 3

Ulica se nalazi na izlazu iz Brusa prema Vrnjačkoj Banji, pored “Urlan” pumpe.


Ulica u Žiljcima

U Žiljcima postoji ulica koja nije asfaltirana, a vodi ka bazenima za vodu.

Ziljci 1 Ziljci 2 Ziljci 3

 Kada je sneg i jaka kiša umnogome pravi probleme nama meštanima. Ulica nije duga tako da nisu zaista potrebne ogromne investicije a građanima mnogo znači.


 – Kopaonička Brus

U užem delu Brusa, nedaleko od zgrade SUDA i na oko 250 metara od centra grad, nalazi se ulica Kopaonička čiji je jedan deo neasfaltiran.
Kopaonicka141215 1

Kopaonicka141215 2

ULICA ASFALTIRANA JULA 2018.


Ulica Bože Jeličića

BJelicica221215 1
Jedna mala ali veoma značajna ulica u Brusu nije asfaltirana – ulica Bože Jeličića. U ovoj ulici koja je par stotina metara udaljena od osnovne škole u  Brusu delom nije rešena ni kanalizaciona mreža. Stanovnici ove ulice se nadaju da će ova vlast ipak uspeti da asfaltira ovu ulicu jer kako kažu “Boža Jeličić je to zaslužio”.


Produžetak ulice Cara Lazara u Kobilju
Da li je moguce da opštinu Brus ne zanima da asfaltira JEDAN kilometar puta u produžetku ul. Cara Lazara!?!
Da napomen da 19-oro dece gazi blato zbog JEDNOG kilometra!

ulC Lazara IK
Posle svake kiše meštani u šali kažu da “samo fali čudovište iz Loh Nesa”…
ASFALTIRAN deo ulice – maj 2016.


Ulica Rasadnička (Brus)

Rasadnicka01 Rasadnicka02 Rasadnicka03
Rasadnicka03a Rasadnicka04 Rasadnicka06

Ulica Rasadnička nije asfaltirana a vodi se da je u centru Brusa.

Ulica asfaltirana novembra meseca 2018. godine


Ulica Milosava Stevovića (Brus – Ivezići)

M Stevovica04 

“Ulica Milosava Stevovića deo je grada Brusa i se nalazi u Ivezićima. Poslednjih deset godina se razmerava i prave projekti za asfaltiranje ulice a ništa se nije uradilo.

M Stevovica02 M Stevovica01

Dok se sređuje centar grada mi čekamo, a naša ulica takođe spada u zonu 1 kao ulice u gradu ali samo po taksama i porezom, a mnogo se razlikuje od gradskih ulica i trotoara.

M Stevovica03 M Stevovica05

Nemojte da trošite pare na projekte i planove, nego obezbedite osnovne uslove stanovnicima u ovom delu grada.” – kaže stanovnik ul. M. Stevović. 


Ulica Rasinska – nastavak

Rasinska 0516 01
U ulici Rasinska ostao je jedan deo, dužine oko 70 metara, koji nije asfaltiran i kada pada kiša meštani imaju velike probleme da prođu.

Rasinska 0516 02 Rasinska 0516 03 Rasinska 0516 04

Ulica popločana oktobra meseca 2018.


Ulica NIKOLE TESLE
ulNikoleTesleBrus

Na samo par stotina metara od centra Brusa nalazi se ulica Nikole Tesle koja je više puta uređivana ali čim padne veća kiša spere naneti materijal i napravi kanale de je ponekada nemoguće proći i vozilima.

ulNikoleTesleBrus01

ulNikoleTesleBrus02
Nedavno je pokušano da se reši problem ove ulice nanošenjem starog asfalta i valjanjem ali kiša koja je padala 13. juna 2016. skoro sav materijal je odnela na asfaltni put i ul Vojvode Mišića.
ASFALTIRANA DECEMBAR 2016.


KOSOVSKA ulica

Kosovska01

Poštovani, koliko vidim niko ne pominje Kosovsku ulicu. Više puta su meštani bili kod nadležnih i više puta su dobijali obećanja, ali ulica nikako nije asfaltirana. Meštani su takođe samoinicijativno nasipali ulicu, ali je to sve kratko trajalo jer se stvorilo blato od kada su radnici iz JKP Rasina otkopavali kanalizacione cevi.

Kosovska02 Kosovska03

Po taksama i porezima smo prva zona, a uskoro bez tigrovih gumenih čizama nećemo moći da idemo ulicom.


Pozivamo građane opštine Brus da putem mejla brusonline@gmail.com ili Facebook stranice Brus ONLINE pošalju fotografije ulica i puteva kako bismo prikazali realno stanje i podstakli nadležne da se time i pozabave.

Takođe pozivamo i građane kojima su u skorije vreme ulice i putevi uređeni i asfaltirani ili se uređuju i asfaltiraju da nam takođe pošalju fotografije.

Hvala na saradnji BrusONLINE 

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Bezbedna Zena

 

KondorAS akcija

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanikSOS

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

reklama vertikalna

reklama manja