Jankovići u Krivoj Reci kopaoničkoj bore se sa smetovima ali im je potrebna pomoć teške mehanizacije

KReka 140219a

U podkopaoničkom selu Kriva Reka meštani se tokom zimskih meseci često bore sa snegom kako bi pročistili put. Tako je i sada posle najnovijih snežnih padavina kada je jak vetar stvorio smetove visine oko 2 metra na pojedinim mestima.

KReka 140219c KReka 140219d KReka 140219e

Meštani Krive Reke iz zaseoka Jankovići jutros su počeli da čiste sneg uz pomoć traktora ali najviše ručno jer ni traktor se nije mogao kretati na pojedinim mestima zbog snežnih nanosa. Najviše problema stvara vetar koji navejava sneg na seoski put koji se nalazi u skladu između dve livade pa ga je teško očistiti jer je tu visina snega od jedan metar pa više.

KReka 140219f

Kada se izađe na neki prevoj već je lakše ali i vetar je jači pa navejava sneg. Čišćenje puta je najlakše i najbrže kada može da se uradi traktorom i to uglavnom vožnjom u rikverc ali trenutno je sneg toliko navejao da ne može traktorom da se čisti već mora ručno – lopatama.

KReka 140219i KReka 140219j KReka 140219k

Danas su meštani zaseoka Jankovići u Krivoj Reci uspela da pročiste put u dužini od 100 metara a čeka ih da pročiste još blizu 3 kilometra do glavnog asfaltnog puta. 
“Put se mora čistiti zbog normalne komunikacije a i naših svakodnevnih potreba.  Idemo sa čišćenjem prema zaseoku Simići, pa Mitrovići, zatim Cvejići, Stajići i Nikitići kako bi došli do asfaltog puta i veze sa opštinom Brus. Danas smo pročistili dužinski oko 100 metara puta, a visina nameta je 2 metra – veća nego na Jarmu. Čim dođemo do sledećeg zaseoka biće malo lakše ali ako uskoro ne dođe neka jača mašina iz Brusa to vajde nema. Ovde uglavnom žive stari ljudi i ovo je nemoguće očistiti ručno. Nama sad ako neko ne pomogne, a to mislimo na opštinu, onda smo prepušteni sami sebi i borbi za život i za opstanak.” rekli su meštani zaseoka Janković.

KReka 140219h

Čišćenje puta od snega nastavljaju ujutru, od ranih jutarnjih sati, i nadaju se pomoći teške mehanizacije baš na državni praznik Sretenje.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja