Biblioteka Brus: Najčitanija knjiga meseca januara i predlozi za februar 2019.

knjige 0119a

Najčitanija knjiga u Narodnoj biblioteci Brus u januaru mesecu 2019. godine bila je knjiga “Koreni” autora Dobrice Ćosića, a za dečiji uzrast knjiga ”Priča o veri” autor Vladika Nikolaj.

Najčitanija knjiga za odrasle čitaoce u januaru mesecu 2019. godine u Narodnoj biblioteci Brus je roman “Koreni” autora Dobrice Ćosića.
Radnja romana smeštena je u vreme političkih promena i previranja srpskog građanskog društva s kraja XIX veka i početkom XX veka, priča prati živote Aćima Katića, čoveka tradicionalnog kova i radikala, i njegovih sinova Vukašina i Đorđa.

Najčitanija knjiga za dečiji uzrast u januaru bila je ”Priča o veri” čiji je autor Vladika Nikolaj.  Sveti Vladika Nikolaj bio je svestrani pisac. Otud mnoštvo priča i primera moralnih podviga i pobožnih dela koje je priređivač izabrao iz Misionarskih pisama i drugih spisa ovog autora.

knjige 0119b

Predlog za februar mesec odraslim čitaocima je knjiga ”Sve prođe pa i doživotna” autora Žarka Lauševića.
Slavni glumac napisao je svoju treću knjigu u kojoj javnosti daje na uvid dramatični zatvorenički dnevnik iz Zabele gde je proveo dve i po godine, a gde je premešten iz crnogorskog zatvora u Spužu u kome je bio 25 meseci.

Za dečiji uzrast predlog za čitanje tokom februara meseca je knjiga ”Srećko i Stela” autorke Ljiljane Habjanović Đurović. Ovo je priča o dečaku Srećku i njegovom psu, lepoj, nežnoj i odanoj Steli. Knjiga o odanosti i ljubavi, inspirisana istinitim događajem.

Narodna biblioteka Brus radi svakog radnog dana od 07:00 do 15:00 časova.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Bezbedna Zena

 

KondorAS akcija

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanikSOS

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

reklama vertikalna

reklama manja