JAVNI POZIV za dostavljanje inicijativa za davanje naziva ulicama, trgovima i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji opštine Brus

Brus panorama17

Komisija za utvrđivanje naziva ulica i trgova i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji opštine Brus 26. decembra 2018. godine objavila je JAVNI POZIV za dostavljanje inicijativa za davanje naziva ulicama i trgovima i i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji opštine Brus prema utvrđenim merilima i kriterijumima.

Inicijativu za utvrđivanje ili promenu naziva ulice, trga, odnosno drugih delova naseljenih mesta na teritoriji opštine Brus, može pokrenuti Skupština opštine Brus, građani, mesna zajednica, Komisija i druga zainteresovana lica i organi.

Merila i kriterijumi po kojima ulice i trgovi mogu dobijati imena su:
– Da nazivi imaju geografska, etnografska, istorijska, kulturna i druga obeležja vezana za Brus i okolinu, odnosno Republiku Srbiju (spomenici kulture, istorijsko nasleđe, nazivi gradova, reka, planina, jezera, područja iz kojeg potiče stanovništvo naseljeno u ulici i sl., značajni događaji i datumi iz daleke i bliske prošlosti);
– Da su u pitanju imena znamenitih ličnosti iz prošlosti iz svih sfera ljudskog stvaralaštva. Misli se na osobe koje su na bilo koji način bile vezane za Brus i okolinu, bilo da su poreklom iz ovih krajeva, bilo da su svojim radom i delima donosili dobro Brusu ili Srbiji i njenom narodu, a da nisu sa ovog područja.

Inicijative se podnose u pisanoj formi i sadrže:
– podatke o podnosiocu inicijative;
– predlog naziva ulice ili trga i i drugih delova naseljenih mesta;
– tačno određenu lokaciju ulice ili trga i drugih delova naseljenih mesta;
– pismeno obrazloženje- kratke biografije za znamenite ličnosti iz lokalne istorije i obrazloženje za nazive ulica koji predstavljaju događaje ili datume vezane za lokalne istorijske događaje.

Inicijative se podnose Komisiji za utvrđivanje naziva ulica i trgova i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji opštine Brus koja će razmotriti sve prispele inicijative i na osnovu njih pripremiti nacrt odluke o utvrđivanju naziva ulica i trgova i isti proslediti na saglasnost ministarstvu nadležnom za poslove lokalne samouprave.

Rok za dostavljanje inicijativa je 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja Javnog poziva na zvaničnoj internet prezentaciji opštine Brus.

Inicijative se podnose Komisiji za utvrđivanje naziva ulica i trgova i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji opštine Brus sa naznakom „Inicijativa za davanje naziva ulica i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji opštine Brus “ neposredno na pisarnici Opštinske uprave opštine Brus, ili putem pošte na adresu: OPŠTINA BRUS, Komisija za utvrđivanje naziva ulica i trgova i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji opštine Brus, Kralja Petra I 120, 37220 Brus sa naznakom „Inicijativa za davanje naziva ulica i trgova i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji opštine Brus“.

Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće biti razmatrane.

Kontakt osoba za dodatne informacije je Marija Jakovljević, tel. 037/826-840 Lokal 128

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja