Meštani sela Lepenac zabrinuti za stanje reke Rasine i svoje zdravlje

Rasina0719 1

Meštani sela Lepenac u opštini Brus zabrinuti su za trenutno stanje reke Rasine a posebno za svoje zdravlje.

Rasina0719 2

Kako su nam rekli, meštani sela Lepenac, već neko vreme oseća se užasan smrad pored reke a kako je vodostaj u letnjim mesecima niži stanje je  neizdrživo i neopisivo.

“Od ušća Batotske reke u reku Rasinu pa nizvodno prema jezeru Ćelije nemoguće je koristiti rečnu vodu za polivanje useva ili da se napoji stoka. Veliki je problem što u letnjim mesecima ne možemo koristiti reku i branimo deci da se igraju u vodi… Najgore je od svega što će se neko zaraziti i veoma smo zabrinuti. Uplašeni smo jer ne znamo odakle potiče taj smrad i smeće koje pliva rekom i zaustavlja se na obali. Ne smemo ni zagaziti u reku a smrad se širi… Strašno je i neopisivo ali se nadamo se da će nadležne službe što hitnije učiniti nešto jer ovo sve ide u jezero Ćelije odakle se pijaćom vodom snabdeva više mesta u Rasinskom okrugu.”

Nadamo se, kao i meštani koji su skrenuli pažnju na problem, da će se što hitnije pokrenuti akcija za zaštitu reke Rasine ali prvenstveno zbog meštana koji žive u blizini reke kao i svih onih koji ovu rečnu vodu posle fabričke prerade koriste za piće.
N.Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Bezbedna Zena

 

KondorAS akcija

 

Dental Ju Krusevac

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanikSOS

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

reklama vertikalna

reklama manja