Energija znanja u školi “Branko Radičević” u Razbojni

OŠ “Branko Radičević” iz Razbojne na 7. Nisovoj olimpijadi u Novom Sadu

OSRazbojna NIS19

Kao i prethodnih šest godina, i ove godine je osnovna škola “Branko Radičević” iz Razbojne imala svog predstavnika na Olimpijadi iz ruskog jezika. Poslednja dva puta na ovo međunarodno takmičenje uspela je da se plasira ista učenica, prošle godine kao učenica 7. razreda, a ove školske 8. razreda, Elena Janković koja se takmičila u 1. kategoriji – osnovne škole.

Takmičenje se održava u 4. kategorije: u 1. su osnovne škole, u 2. su učenici 1. i 2. razreda srednje škole, u 3. su učenici 3. i 4. razreda srednje škole a u 4. kategoriji su takmičari ruskog porekla. Takmičenje je organizovano u 2. kruga, da bi se stekao plasman u 2. krug, rade se 60 zadataka za samo 60 minuta.

OSRazbojna NIS19a

“Ja, kao nastavnik ruskog jezika u ovoj školi ponosna sam na svoje učenike, jer svake godine ima i više njih koji ispunjavaju olimpijsku normu, ali poziva se samo najbolje plasirani učenik. U Novom Sadu se od ukupnog broja takmičara, u poslednji konverzacijski krug, koji određuje pobednika poziva samo nekoliko učenika ( oko 5, 6-oro njih). Znači, veliki je uspeh uopšte otići u 2. krug, posebno danas kada se engleski čuje na svakom koraku, ili nemački, koji je popularan zbog odlaska naših ljudi na rad u te zemlje, a ruski nije toliko prusutan.” – rekla je Zlatana Petrović, profesor ruskog jezika u OŠ “Branko Radičević u Razbojni.

OSRazbojna NIS19b

Na svečanosti koja je održana u Gimnaziji ” Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Sadu, proglašeni su i nagrađeni pobednici svih kategorija Olimpijade znanja iz ruskog jezika, ali i iz Matematičke i Fizičke olimpijade, a pobednici Hemijske olimpijade će naknadno biti nagrađeni, jer takmičenje još nije završeno. Svečanosti su prisustvovali direktor Gimnazije , predstavnici Ministarstva prosvete, NIS kompanije, Ruskog doma, Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Društva matematičara, Društva fizičara, Slavističkog društva, Ruske škole pri ambasadi Ruske Federacije u Beogradu, kao i predstavnici Univerziteta Lobačevski iz Nižnjeg Novgoroda, na koji se upisuje sve više naših studenata.
Z.Petrović

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja