Anđela Miljković treća na Poetskom konkursu “Desanka Maksimović”

Na Poetskom konkursu “Desanka Maksimović” koji je održan u Valjevskoj gimnaziji 15. maja između deset finalista bila je i učenica II razreda gimnazije Srednje škole Brus Anđela Miljković koja je osvojila ukupno teće mesto.

AndjelaMiljkovic

Valjevska gimnazija je ove godine, tradicionalno, organizovala, na republičkom nivou, Poetski konkurs ”Desanka Maksimović”, 27. po redu, za najbolju pesničku zbirku učenika srednje škole.

Može se reći da je konkurs ove godine prerastao okvire republičkog, jer su na njemu učestvovali i srednjoškolci koji pišu ćiriličnim pismom i iz susednih zemalja. Na ovogodišnjem konkursu pristiglo je 39 radova, a stručni žiri u sastavu Dragan Lakićević, glavni urednik SKZ (predsednik), akademik Matija Bećković, pesnik (član) i Vera Vaš, profesor (član), na svojoj sednici 25. aprila 2019. godine, doneli su odluku da na finalno veče pozovu deset pesnikinja i pesnika.

To su (po azbučnom redu):

  1. Arbutina Milica (Beograd)
  2. Bardun Tamara (Sremski Karlovci)
  3. Govedarica Antanasijević Anastazija (Beograd)
  4. Grujičić Nemanja (Valjevo)
  5. Miljković Anđela (Brus)
  6. Nastasić Lenka (Sombor)
  7. Pejović Nikolina (Zrenjanin)
  8. Tešović Ksenija (Kotor)
  9. Šćekić Marta (Podgorica)
  10. Šućur Milena (Nikšić)

Među deset finalista našla se i učenica drugog razreda gimnazije Srednje škole, Anđela Miljković. S Anđelom je radio, kao njen mentor, profesor srpske književnosti i jezika Ljubiša Krasić. Na proglašenju pobednika, u Svečanoj sali Valjevske gimnazije, 15. maja, svaki finalista se predstavio publica sa po tri svoje pesme, po sopstvenom izboru. Poeziju finalista govorili su i recitatori Valjevske gimanzije a po završenom predstavljanju, proglašeni su pobednici ovogodišnjeg konkursa – Anđela Miljković je osvojila treće mesto.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja