Blaževačko selo Sudimlja na internetu zahvaljujući bendu DLAM

Sudimlja FB19

U blaževačkom kraju postoji mnogo lepih sela u kojima iz godine u godinu živi sve manje stanovnika naročito mladjih. Tako je i u selu Sudimlja u kom živi 15 stanovnika koji se trude da održe selo i tradiciju.

U tom selu, u zaseoku Šajkići, žive Dragoslav i Danilka Isailović sa troje dece – Anđela koja uči 7. razred osnovne škole, Luka 5. razred i najmlađi Mateja koji pohađa 3. razred OŠ “Vuk Karadžić” u Blaževu. Ovo troje dece iako nemaju previše društva i uslova oni se ne predaju već su osmislili i pokrenuli blog i FB stranicu o selu Sudimlja kako bi uz pomoć interneta pratili aktuelna dešavanja i bili u korak sa svojim vršnjacima iz Brusa i većih mesta.

Sudimlja DLAM0519

Nedavno su oformili i porodični bend DLAM u kom svako ima svoje zaduženje – tata Dragoslav je menadžer, Anđela osim što piše tekstove peva zajedno sa braćom Lukom i Matejom dok je mama Danilka moralna podrška. Najnovija pesma benda DLAM je o rodnom mestu – Sudimlji:

Na blogu koji uređuju oni objavljuju zanimljivosti o selu kao i aktivnosti koje se dešavaju u njihovom kraju a trenutno je u završnij fazi izgradnja molitvišta gde će se na Spasovdan okupiti zajedno sa meštanima iz susednih sela

Sudimlja molitviste izgradnja0519

Najnovije vesti iz blaževačkog sela Sudimlja pogledajte OVDE
Nenad Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja