Republički štab za vanredne situacije – Preduzeti sve preventivne mere u smanjivanju rizika od mogućih poplava

StabZaVanredneRS 0519

Republički štab za vanredne situacije naložio je svim subjektima koji učestvuju u sprovođenju mera odbrane od poplava da preduzmu sve neophodne preventivne i operativne mere i budu u pripravnosti kako bi se smanjio rizik od eventualnih poplava koje mogu nastati usled padavina koje se očekuju u narednom periodu.

Komandant Republičkog štaba i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović istakao je da je imajući u vidu najavlјenu vremensku prognozu,   neophodno obići i proveriti stanje na svim nasipima i obezbediti dvadesetčetvoročasovni monitoring na svim potencijalnim kriznim tačkama kako bi se u slučaju potrebe pravovremeno reagovalo.

Na današnjoj vanrednoj sednici analizirani su kapaciteti sa kojima nadležne službe raspolažu i aktuelna hidrološka i meteorološka situacija u Srbiji, kao i stanje na vodotokovima.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Predrag Marić istakao je da ovaj Sektor ima oko 3000 vatrogasaca spasilaca u redovnom sastavu,  u okviru kojih ima 13 regionalnih timova za spasavanje sa oko 130 pripadnika, što je znatno više lјudi u odnosu na neki raniji period.

„Operativno je devet Specijalizovanih jedinica civilne zaštite za spasavanje na vodi i pod vodom sa oko 150 pripadnika. Dakle, raspolažemo sa oko 300 lјudi obučenih i potpuno opremlјenih za spasavanje u slučaju poplava i sa oko 90 čamaca“, rekao je Marić.
izvor:mup.gov.rs

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja