Ministarstvo kulture i informisanja podržalo projekat Narodne biblioteke Brus

Biblioteka logo

Ministarstvo kulture i informisanja podržalo je projekat Narodne biblioteke Brus pod nazivom “U susret digitalnoj biblioteci” sa kojim je ova ustanova aplicirala na Konkursu za finansiranje ili sufinasiranje projekata iz oblasti digitalizacije kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva u Republici Srbiji u 2019. godini.

“Veliko nam je zadovoljstvo i čast da najavimo projekat pod nazivom „U susret digitalnoj biblioteci“, kojim je predviđena digitalizacija dela zavičajne zbirke. Realizacija projekta će doprineti promociji lokalne kulturne baštine, značaju kulturnog nasleđa kao civilizacijskoj, zajedničkoj tekovini i jačanju svesti o potrebi i značaju čuvanja i održivog korišćenja digitalnog kulturnog nasleđa. Pored nabavke tehničke opreme i izrade digitalne biblioteke pomoću veb-platforme, biće realizovana i obuka na temu digitalnog nasleđa za sve mlade na teritoriji opštine Brus uzrasta od 15-30 godina, čime će se podići svest o značaju procesa digitalizacije u informatičkom društvu. Tim povodom zahvaljujemo se Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije i Opštini Brus, koja će finansijski pomoći realizaciju istoimenog projekta.” – rekla je Nataša Jeličić, direktor Narodne biblioteke Brus.

Veliki doprinos u izradi projekta dali su direktorka Narodne biblioteke Brus Nataša Jeličić i saradnici Dalibor Đokić i Marija Aleksić, koji će i ubuduće raditi na inoviranju, razvijanju i sadržinskom upotpunjavanju fonda Narodne biblioteke Brus, uz pomoć širenja i stvaranja nove čitalačke publike.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja