U Brusu održana Frankofonija 2019 – “La francophonie dans notre école”

U okviru programa Frankofonija 2019 koji je posvećen francuskom jeziku “Srednja škola” u Brusu bila je domaćin priredbe “La francophonie dans notre école”  u organizaciji profesorke Anice Mladenović uz učešće učenika i profesora ove škole.

SSBrus Frankofonija19a

Program je otvoren uz reči “Bonjour et bienvenus” i pozdrav za sve prisutne na priredbi  “La francophonie dans notre école” koja je održana u holu Srednje škole u Brusu. Učenici Gimnazije su na najlepši način afirmisali francuski jezik uz podršku i pomoć svoje profesorke francuskog jezika Anice Mladenović.

SSBrus Frankofonija19g
Na početku priredbe, posle himne Francuske, prikazan je kratak film kroz koji je učenik Jovan Čoloveić prikazao znamenitosti i lepote Francuske dok su melodičnost i lepotu francuskog jezika dočarale učenice Isidora Džodić, Manuela Jovanović, Anđela Vuković, Milica Jezdić, Nevena Nedeljković, Iva Dačkovic i Danka Nerandžić recitujući poeziju Žaka Prevera (Jacques Prevert) i Viktora Igoa (Victor Hugo).

SSBrus Frankofonija19f

Popularne hitove koje peva Indila i Zaz, kao i starije šansone maestralno je otpevao Hor učenika Srednje škole u sastavu Anastasija Miljojković, Aleksandra Antonijević, Ivana Vidojević, Aleksandra Đokić, Vukašin Maksimović, Saša Pavličević i Saša Đidić.

SSBrus Frankofonija19e
Priredbu su svakako ulepšali i učenički likovni radovi na temu “Mali princ viđen očima srednjoškolca” a najbolji i najlepši rad učenice I2 odeljenja Gimnazije, Jane Jeličić, koja je osvojila je prvu nagraduje zahvaljujući svom Malom princu prikazala da se suština ne vidi očima već srcem, žiri u sastavu: Maja Grujić Ristić (profesor srpskog jezika i književnosti), Emina Marković Đurković (profesor engleskog jezika) i Krasić Ljubiša (profesor srpskog jezika) nagradio je prigodnim poklonom.

SSBrus Frankofonija19c

Pred sam kraj priredbe Anđela Zdravić je uz pratnju hora recitovala poznate stihove pesme “L’ été indien” u prevodu “Miholjsko leto”, 

SSBrus Frankofonija19di bila nagrađena velikim aplauzom od strane prisutne publike. 

SSBrus Frankofonija19b
Na kraju priredbe, učenica Isidora Džodić, koja je i vodila ceo program, pozvala je sve učenike koji uče i vole francuski jezik da se pridruže horu i zajedno otpevaju pesmu “Je veux” od Zaz.
Fotografije pogledajte OVDE

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Bezbedna Zena

 

KondorAS akcija

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanikSOS

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

reklama vertikalna

reklama manja