Brus ponovo u fokusu medija zbog skandala “grupe nepoznatih lica”

Brus panorama17
Brus je već duže vreme u fokusu domaće i regionalne štampe ali ne zbog turizma, poljoprivrede ili slično već zbog sudskog postupka koji se vodi u Osnovnom sudu protiv Milutina Jeličića po prijavi Marije Lukić. Danas je bilo novo sudsko ročište ali uz prethodni skandal, kako javljaju mediji.

“Pred početak suđenja pojavila se grupa nepoznatih lica koja je javno delila fotografije na kojima se vidi telo nage žene za koju tvrde da je Marija Lukić, kao i druge fotografije. Te fotografije su došle i do Marije koja je tim povodom izjavila “da su te fotografije skinute sa interneta i montirane.“ – navodi se u izveštajima prisutnih novinara i očevidaca
Kako su javaljali reporteri s lica mesta, “nekoliko žena i jedan muškarac koji su učestvovali u sramnom deljenju fotografija bili su agresivni prema novinarima – vređali i dobacivali”.
Mnogobrojni građani Brusa, kao i autor teksta, smatrali su da će posle smene Milutina Jeličića sa mesta predsednika Opštine Brus ovo malo mesto umesto po pomenutom suđenju biti pominjano u drugom kontekstu društvenog i ekonomskog života i krenuti planskim razvojem. Ali da tako ne bude pobrinula se “grupa nepoznatih lica koja je danas ispred osnovnog suda u Brusu delila fotografije na kojima se vidi telo nage žene…”
Pitanje je samo da li je Brus to zaslužio i zašto? Ko je činio tu “grupu nepoznatih lica” i ko osmišljava takve akcije? Kakva se poruka i slika o Brusu šalje široj javnosti? Zašto niko od funkcionera Opštine Brus ne stane u odbranu svog mesta i građana? Zašto školarci takmičari i mladi ljudi treba da se stide pri pomeni da su iz Brusa? Zašto…?
Petar Božović je jednom rekao „Kod nas dno nije dole, kod nas je dno na sve strane.“ ali nadam se da nije mislio na Brus. Ili jeste?
Da li je Brus ovo zaslužio i zašto?
Današnje pisanje medija OVDE
N.Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Bezbedna Zena

 

KondorAS akcija

 

Dental Ju Krusevac

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanikSOS

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

reklama vertikalna

reklama manja