Biblioteka Brus: Najčitanija knjiga meseca marta i predlozi za april 2019.

BibliotekaBrus knjigeza03191

Najčitanija knjiga u Narodnoj biblioteci Brus u martu mesecu 2019. godine bila je knjiga ”Ne gledaj preko ramena” autorke Vesne Dedić, a za dečiji uzrast knjiga ”Iva i dve figure” autorke Ljiljane Habjanović Đurović.

Najčitanija knjiga za odrasle čitaoce u martu mesecu 2019. godine u Narodnoj biblioteci Brus je knjiga ”Ne gledaj preko ramena” autorke Vesne Dedić.
Ka na filmu, u romanu ”Ne gledaj preko ramena” smenjuju se događaji u životu zanosno lepe Kaline, koja nikada hladne glave ništa vredno pomena nije uradila, ali i niza stvarnih ličnosti koji su obeležili istoriju i duh Beograda. Radnja romana se odvija u periodu od 1903. do 1930. godine.

Najčitanija knjiga za dečiji uzrast u martu bila je ”Iva i dve figure” autorke Ljiljane Habjanović Đurović. 
Ovo je priča o devojčici Ivi i njenoj mudroj i hrabroj prabaki koja je znala da je divno biti devojčica i da je veličanstveno i uzbudljivo biti žena.

BibliotekaBrus knjigeza03192

Predlog za čitanje tokom aprila meseca odraslim čitaocima je knjiga ”Hipi” autora Paula Koelja.
U svom novom romanu ”Hipi” Koeljo ispreda priču o Paulu, brazilskom mladiću sa bradicom i dugom kosom, koji želi da postane pisac i kreće na putovanje u potrazi za dubljim smislom svog života. Prvo vozom odlazi u Boliviju, zatim u Peru, pa autostopom kroz Čile i Argentinu, i najzad stiže u Amsterdam, pun mladih ljudi koji nose živopisnu odeću, meditiraju i igraju uz muziku.

Za dečiji uzrast predlog za čitanje u aprili mesecu je knjiga ”O dugmetu i sreći” autorke Jasminke Petrović.
U ovoj knjizi Jasminka Petrović nam priča o tome kako jedan dečak, koji upravo ulazi u pubertet, posmatra svet i sebe u tom svetu.

Narodna biblioteka Brus radi svakog radnog dana od 07:00 do 15:00 časova.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja