Kriva Reka kopaonička i dalje zavejana, meštani očekuju neku lepšu budućnost

KrivaReka050120

Kriva Reka kopaonička je već danima pod snegom i otežano je kretanje meštana, a pojedini zaseoci su zavejani skoro desetak dana. Kako nije bilo adekvatnog čišćenja snega pojedini meštani su pokušali sami da pročiste put ali je bilo nemoguće – što zbog visine snega, što zbog neodgovarajuće mehanizacije.

Krajem 2019. godine pisali smo o preblemima meštana ovog sela sa snežnim padavinama i oni su se nadali da će nadležne službe preduzeti nešto i koliko toliko očistiti puteve prema zaseocima ali to se baš i nije obistinilo.

KrivaReka Brus311219
Zadnjeg dana 2019. godine meštani su dolazili do Opštine Brus kako bi lično intervenisali za čišćenje puta i upoznali lokalno rukovodstvo o dopisu koji je stigao iz Ministarstva saobraćaja da je Opština Brus dužna da putni pravac prema Krivoj Reci do Kopaonika održava prohodnim u zimskom periodu. Takođe saznali su i koje količine goriva su utrošene tokom prethodne zime navodeći da su čak tu i njihova imena iako oni nisu potpisivali i uzimali gorivo – a o tome će obavestiti nadležne službe, kako kažu.
U subotu 04. januara i dalje nisu čišćeni pojedini zaseoci koji su od glavnog puta udaljeni 3 kilometra pa i više, a takoreći je nemoguće očistiti sneg traktorom i branom.

Prema rečima meštana prethodnih dana je takoreći bilo nemoguće da dođu do Brusa jer je bio ogroman led na putu a juče ujutru je bačeno nešto rizle pa je koliko toliko bilo lakše da dođu do Brusa. Nezgodno je i što je neprohodan put do Kopaonika koji se veoma retko čisti iako do centra skijališta imaju oko 17 kilometara. Bilo bi im lakše da se i taj putni pravac održava jer bi u tom slučaju bili bliži Kopaoniku i mogli da se uključe u etno turizam ali i da neke svoje proizvode prodaju turistima na Kopaoniku…
O trenutnoj situaciji možda najbolje govore reči jednog od meštana:

“Puno bi’ se zahvio Opštiskoj upravi u Brusu i Mesnoj zajednici Osreci potom i Mesnoj zajednici Krive Reke kako su se potrudili i doterali rizlu da ima po putu. Da bi mogli ovi građani, iz ovih krajeva, da siđu do grada da plate račune i druge obaveze. Zato im se zahvaljujem u svoje lično ime. Sram vas bilo ko ve podržava. Prođite i vidite ‘de narod ide i po kakvem ledu u Bašića. Koji je ovo vek ne može se siđe sa kolima koja imaju duplu vuču a šta će ovi koji nemaju. Bruka i sramota za sve koji su na vlasti. Narod i stanje puta su im na zadnjem mestu…”

Nadaju se da će se neko odazvati na njihov apel i molbu, kao i ispoštovati dopis Ministarstva saobraćaja, da se pročiste putevi kako bi i oni mogli da žive normalno i proslave Božić… Posebno se nadaju da će napokon neko pokrenuti konkretnu akciju da se Kriva Reka kopaonička uzdigne i uhvati korak sa Turističkim centrom Kopaonik…
Narod se nada ali pre svega treba očistiti put i održavati ga prohodnim tokom zime jer u ovom 21. veku sigurno postoji mehanizacija koja bi bila na usluzi ljudima koji žive u planinskim krajevima kao što je to Kriva Reka kopaonička.
N.Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja