Zavejani zaseoci u Krivoj Reci kopaoničkoj, problem imaju i turisti koje navigacija vodi ka Kopaoniku

KrivaReka2912192

Sneg koji je padao prethodnih dana kao i neredovno čišćenje lokalnih puteva doveli su do toga da su pojedina sela u opštini Brus zavejana. Zaseoci u selu Kriva Reka su zavejani, a često se zaglave u sneg i turisti koje navigacija vodi ka Ski centru Kopaonik…

KrivaReka2912194 KrivaReka2912195

“Neprohodno je u Krivoj Reci, naročito od zaseoka do glavnog puta. Sve je manje stanovnika i nema ko da čisti kao nekada. Juče je padao sneg i duvao jak vetar koji je stvarao snežne nanose. Kako sam čuo jedan meštanin je otišo da čisti put sa traktorom. Čistio je samo glavni put a zaseoci zavejani. Na putu ka Kopaoniku svaki dan po neko zaglavi u sneg, vodi ih navigacija za Kopaonik a niko ne čisti put. Pre četiri dana zaglavili se i Kinezi… Bojan Đurić im je pomogao da se izvuku i nastave put dalje.” – rekao je Srećko Lazarević, meštanin Krive Reke.

O izvlačenju turista iz snega u Krivoj Reci pričao nam je Bojan Đurić:

KrivaReka2912191

„Kinezi su pošli na Kopaonik, ali se zaglavili u snegu u okolini mog zaseoka. Bilo je predveče i oni su uplašeni, neznajući gde idu naleteli na mene. Ja sam ih svratio na čaj i tada sam putem nekih aplikacija sporazumeli i saznao da su se zaglavili.
Posle toga sam traktorom otišao, jzvukao ih i oni se dalje vratili prema Brusu…

KrivaReka2912193

Sad Kinezi se mučili jedan dan al’ šta da radimo mi meštani koji svakog dana imamo te muke. Juče ujutru sam trebao da odem do Crkve na prečest ali je bilo nemoguće zbog snega. Još unazad desetak dana smo zavejani i ja sam tražio da neko kaže šta će biti sa čišćenjem ali niko ništa, kao da nikog nije briga za nas… Ja imam petoro male dece i samo Bogu hvala da budu zdravi i živi, u ovom snegu. Da je neko da vodi reda barem malo pozvao bi I pitao kako smo i da li šta treba. Ne znam kako je u drugim opštinama ali ovakav bezobrazluk od strane naše opštine nema nigde.“ – rekao je Bojan Đurić, meštanin Krive Reke koji je opravdano zabrinut ali i ogorčen.

Svi meštani Krive Reke nadaju se da će putevi do njihovih kuća i zaseoka biti što pre pročišćeni i redovno održavani a naročito putni pravac ka Kopaoniku, koji je od ovog sela udaljen 15ak kilometara, što bi otvorilo mogućnost da se selo razvije kao što je planirano ali i da se zadrže mladi, kao i da se vrate oni koji su otišli iz sela.
Nenad Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja