Šešelj u ime SRS uputio poziv Milutinu Jeličiću da ih pojača za izbore 2020.

Seselj Jelicic Brus1219

Predsednik Srpske radikalne stranke prof dr Vojislav Šešelj nedavno je održao (ne)planiranu prezentaciju svoje nove knjige u Brusu a tom prilikom dočekao ga je bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić, sada odbornik SNS u lokalnom parlamentu.

Seselj prezentacijaBrus1219

Pre zvanične prezentacije knjige, koja je održana u Centru za kulturu Brus 21. decembra 2019. godine, prof dr Vojislav Šešelj je pričao i o drugim temama i tom prilikom pohvalio rad i ponašanje Milutina Jeličića u periodu dok je bio na čelu Opštine Brus. Tom prilikom Šešelj je uputio otvoreni poziv Jeličiću da na predstojećim izborima pojača Srpsku radikalnu stranku.

“Njemu su otvorena vrat Srpske radikalne stranke kad poželi da se učlani. Na njemu je da odluči…
Mi smo opozicija i mi moramo da kritikujemo vlast za ono što nije dobro. Ali mi nismo opozicija Srbiji već trenutnoj vlasti. I još žešća opozicija ovoj prozapadnoj opoziciji, i s njima nećemo. S njima sigurno nećemo. Ali moramo naterati ove da se otarase Zlatibora Lončara, Zorane Mihajlović, Rasima Ljajića, Nebojše Stefanovića, Jorgovanke Tabaković… Ja sam i ovoj Vladi postavio pitanje i podneo zahtev da se vrši rekonstrukcija… Pre Nove godine da se vrši rekonstrukcija. Ako oni misle sa ovim lopovima na izbore… mi ćemo te lopove da im napadamo…Ali morate priznati još jednu stvar – Da se nikada nisam polakomio da prihvatim ovo što lažno optužuju Vučića, pa da i ja počnem…
Kad Jutka pobedi onda će opet biti borbe između nas i Naprednjaka kome će se privoleti. Da vam kažem mi ne bežimo ni od koalicije sa Naprednjacima pod uslovom da se otarase EU i da krenemo u Istočne integracije… Treba mi da sarađujemo sa svim zemljama na svetu ali na obostranu korist, a ne da nas neko izrabljuje…” rekao je između ostalog prof dr Vojislav Šešelj

SOBrus18 231118

“Milutin Jeličić je dužnost predsednika Opštine Brus obavljao od 2000. do 2008. godine (u početku ispred GG a ubrzo potom postaje član Nove Srbije). Od 2008. do 2012. bio je poslanik Skupštine Srbije. Na izborima 2012. dobio je najveći broj odbornika u lokalnom parlamentu, 10 od 29, ali se nakon formiranja koalicije „Svi za Brus“, koju su činili SNS, SPS, URS, DSS i GG „Preobraženje“, povukao u opoziciju.
Ponovo dolazi na čelo opštine Brus u martu 2015, nakon raskola u opštinskom odboru SNS-a , odnosno, kako su pisali mediji, podele na „Tomine“ i „Vučićeve“ naprednjake. Tada je Srpska naptredna stranka, posle tri godine vlasti u Brusu, prešla u opoziciju, a naprednjake je u vladajućoj koaliciji zamenila Nova Srbija, kojoj su podršku dali URS, Demokratska stranka i Grupa građana „Preobraženje”.
Nakon što je Nova Srbija na izborima u Brusu 2016. osvojila apsolutnu većinu, Jeličić je po četvrti put izabran za predsednika opštine Brus.
Avgusta meseca 2017. godine čitav opštinski odbor Nove Srbije prešao je u Srpsku naprednu stranku a Milutin Jeličić je obavljao i dužnost poverenika OO SNS Brus” – navodi Istinomer.rs

Da li će Srpska radikalna stranka pred izbore dobiti “pojačanje” u opštini Brus ostaje da se vidi u narednom periodu – do Izbora 2020 koji bi trebalo da budu održani krajem aprila ili početkom maja 2020 godine.
Nenad Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja