Da li će i građani Brusa odlučivati o lokalnom budžetu za 2020. godinu

Brus zgradaOpstine

Participativno budžetiranje je način da građani kažu na šta će se trošiti novac iz gradske kase, bilo da je to izgradnja hotela, trotoara, gradskog bazena, stadiona, igrališta ili … Postupak podrazumeva udruživanje svih aktera u odlučivanju o budžetu za narednu godinu (lokalna vlast i građani)  koji bi zajednički doprineli kvalitetnoj i transparentnoj raspodeli javnog novca.

 Opština Brus bi trebalo da uključi što veći broj građana u planiranje budžeta za narednu godinu, naročito mlade, jer oni najbolje znaju šta im je potrebno.  Ovo je način da građani kažu na šta će se trošiti novac iz opštinske kase, bilo da je to izgradnja hotela, trotoara, gradskog bazena, stadion i igrališta… 

Veoma mali broj građana opštine Brus, sa seoskog i gradskog područja, je obavešten da mogu svojim predlozima uticati na kreiranje dela budžeta i da mogu predlagati projekte koji se odnose na objekte i infrastrukturu koje su u nadležnosti lokalne samouprave čije se finansiranje obezbeđuje iz budžeta opštine Brus.

Jedan od načina da se ovo izvede je i da se štampaju upitnici koji bi građanima biti dostupni na više lokacija u gradskim i seoskim mesnim zajednicama (u mesnim kancelarijama, školama, ambulantama…).

Nadamo se da će lokalna vlast opštine Brus ove godine, u procesu odlučivanja o lokalnom budžetu za 2020. godinu, uključiti veći broj građana, naročito mlade, što će pomoći da se bolje sagledaju potrebe svih koji žive na teritoriji opštine Brus.
Jedan od razloga zašto je bitno da što veći broj građana učestvuje u planiranju i odlučivanju o lokalnom budžetu za 2020. pogledajte OVDE

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja