Odbornici SO Brus usvajaju budžet za 2020. godinu

SOBrus16 100818a

Na 24. sednici SO Brus koja je zakazana za 12. novembar 2019. godine u 11:00 časova pred odbornicima lokalnog parlamenta naći će se 40 tačaka dnevnog reda, a svakako će najvažnija biti 3. tačka – Predlog Odluke o budžetu opštine Brus za 2020. godinu.

Pre te tačke Dnevnog reda odbornici SO Brus će se izjasniti o predlogu Odluke o rebalansu budžeta Opštine Brus za 2019. godinu Kako izgleda predlog (Nacrt) Odluke o budžetu opštine Brus za 2020. godinu građani su imali prilike da vide na zvaničnoj internet stranici opštine Brus kao i da prisustvuju Javnoj raspravi o Nacrtu budžeta opštine Brus za 2020. godinu koja je održana 31. oktobra 2019. godine.

BudzetBrus2020 Nacrt 3110191

Na Javnoj raspravi o Nacrtu Odluke o budžetu opštine Brus za 2020 u ime predlagača bili su: Saša Milošević, predsednik Opštine Brus, Danica Lazarević, šefica Odseka za finansije i planiranje OU Brus, Milica Janić, član Opštinskog veća i Miloš Azdejković, pomoćnik predsednika Opštine Brus zadužen za kapitalne investicije.

Koliko je građana pogledalo Nacrt Odluke o budžetu za 2020. nije poznato ali Javnoj raspravi je prisustvovalo samo tri stanovnika opštine Brus.

BudzetBrus2020 Nacrt 3110192

Ovaj put predlagač nije obrazložio budžet opštine Brus za 2020. godinu sa konstatacijom da je već predstavljen na zvaničnoj internet stranici Opštine i da ako neko od prisutnih ima predlog ili pitanje može da se izjasni.
I pored toga izneseni su predlozi a i postavljana pitanja na različite teme predsedniku opštine Brus i šefici Odseka za finansije i planiranje OU Brus. Tako je predloženo da u budžet za 2020. uđe i uređenje Rasinske ulice (izgradnja trotoara), zatim izgradnja trotoara od OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” prema Žiljcima, postavljanje solarnog uličnog osvetljenja, da se izdvoji više sredstava za zaštitu životne sredine… Takođe bilo je pitanja da li su u budžetu za 2020 planirana finansijska sredstva za izgradnju gondole u Brzeću; Koliki su ukupni prihodi Opštine Brus od postavljenih privremenih objekata na Kopaoniku – na mesečnom ili godišnjem nivou; Koliko su stručni članovi opštinskog veća i da li se angažuju stručna lica van Opštinske uprave Brus; Da li može da se izdvoji više novca za decu predškolskog i školskog uzrasta pri bavljenju sportom da ne bi plaćala članarine i putne troškove…
I ovaj put su građani svojom nezainteresovanošću ispustili priliku da svojim predlozima i eventualnim sugestijama naprave budžet po svojoj meri u cilju razvoja i ekonomskog prosperiteta prema stvarnim potrebama.
Ono što je vrlo zanimljivo to je da Javnoj raspravi o Nacrtu Odluke o budžetu opštine Brus za 2020 nije prisustvovao ni jedan član novoformirane odborničke grupe “Za Brus”

Očekuje se da će na sednici SO Brus predlagač detaljno obrazložiti budžet opštine Brus za 2020. godinu kao i da će svi odbornici aktivno učestvovati u raspravi kako bi izglasali najfunkcionalniji budžet koji bi zadovoljio potrebe većine građana opštine Brus.

Dok se očekuje usvajanje budžeta opštine Brus za 2020. godinu pogledajte kako je proteklo usvajanje budžeta za 2019. godinu na sednici održanoj 18. decembra 2018. godine:

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja