“Mladi kuvari” pobedom u Brusu pokrenuli karavan Izađi mi na teglu 2019

Brus ajvar08191

Šesta sezona karavana “Izađi mi na teglu”, nacionalnog takmičenja u pripremanju ajvara zvanično je počela u Brusu 19. avgusta i trajaće do 12. oktobra, do kada će karavan obići 33 grada širom Srbije.

Duž glavne ulice u Brusu, koja je pretvorena u takmičarski podijum, ekipe su zauzele svoje pozicije, a varjače je ukrstilo 15 ekipa iz Brusa koje su na licu mesta pripremale ovaj najbolji gastro srpski brend.Brus ajvar08192

Pobednici kvalifikacionog takmičenja održanog u Brusu je ekipa “Mladi kuvari” koji su na prošlogodišnjem takmičenju u Brusu osvojili drugo mesto, “Mladi kuvari” će predstavljati svoj grad na velikom finalu koje se održava 12. oktobra u Beogradu, a ujedno su i prvi njajvarmajstori na mapi karavana koji su se plasirali diretno u finale gde će ukrštajući varjače pokušati da odbrane titulu kraljeva ajvara i da zadrže krunu u Brusu.

Brus ajvar08193

Prošlogodišnje pobednice takmičenja Izađi mi na teglu ekipa Pucke iz Brusa pridružila se ovogodišnjim takmičarima kao podrška, a svoj štand su ukrasile svojim domaćim proizvodima i rukotvorinama.

“Važno je da imate dobar recept za ajvar sa kojim ćete izaći na teglu, ali je najvažnije da se zabavite”, poručila je Zorica takmičarima i dodala da je tajna njihovog recepta vedar duh i to što ajvar prave s ljubavlju i što u tome učestvuje cela njihova porodica”.

Njena sestra Milica kaže da im puno znači što će se ajvar po njihovom receptu naći u prodaji.

“Za nas kao porodicu Živančević je to od velikog značaja. Da nije bilo ovog karavana ne bismo ni znali da je naš ajvar najbolji u Srbiji”, rekla je ona.

Karavan “Izadji mi na teglu” u saradnji sa partnerima u ovoj godini pokreće i svoj proizvod po receptu prošlogodišnjeg pobednika tako da će se ajvar po receptu ekipe „Pucke” iz Brusa naći u prodaji što je prema rečima predstavnica te ekipe, sestara Milice i Zorice Živančević, dovoljan stimulans za početak uspešne preduzetničke priče.

Brus ajvar08194

Tokom prethodnih pet sezona karavan “Izađi mi na teglu” je obišao 130 gradova, kaže organizator tog takmičenja Ljiljana Vukotić i dodaje da će ove sezone obići 33 grada širom Srbije. 

“Cilj je da pronađemo najbolji recept za ajvar, a najvažnije je da podstaknemo razvoj preduzetničkog duha koji definitivno postoji u Srbiji i pomognemo našim pobednicima da pokrenu sopstvenu proizvodnju”, rekla je ona.

S tim u vezi, dodala je da će ove godine, uz pomoć Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, pokrenuti šest edukativnih centara na temu pokretanja sopstvene proizvodnje.

“To će biti edukacije o tome šta je sve potrebno znati i koje veštine treba posedovati da bi se pokrenula sopstvena proizvodnja. Koji su to izvori finansiranja, načini kako da se dođe do njih, kako napisati dobar biznis plan, samo su neke od tema koje ćemo obuhvatiti sa našim polaznicima”, pojasnila je Vukotić.

Fotografije sa takmičenja u Brusu OVDE

Spisak gradova kroz koji će proći karavan Izađi mi na teglu 2019 OVDE

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja