Održana treća ovogodišnja akcija čišćenja reke Rasine

Rasina ciscenje270719

U subotu 27. jula 2019. godine održana je treća ovogodišnja akcija čišćenja reke Rasine u organizaciji udruženja Rajko od Rasine i dr Aleksandra Milutinovića.

Ovog puta čišćena deonica od mosta, u ulici Goranskih brigada, i početka šetališta do brane.

“Ista deonica je čišćena pre 2 godine, a utisak je da je situacija bolja u odnosu na to vreme ali i dalje tužna i ružna po reku i na čast građanima. Na ovoj relativno kratkoj deonici nas šestorica  sakupili smo 30 džakova smeća. Van džakova tu su bili automobilsko sedište, pola bandere, makaze za ovce, razne sajle kojima je Rasina bogata i delovi stare ograde žičane od bazena. Očigledno je da stanje ekosistema ne zanima suštinski ni građane ni nadležne službe…
Tri sugrađanina koja su učestvovali gotovo u svim akcijama od početka su Veroljub Milutinović, Novak Kovačević i Žarko Arsić. To su vaši EKO diskretni heroji, ostali učesnici ove akcije (Miljan i Andrija Vukosavljević i moja malenkost) nisu prebivalištem u Brusu ali dajemo neki fin primer i uživamo.
Mi ćemo nastaviti sa našim radom jer zaista oplemenjuje dušu i okupi uvek izuzetne ljude. Nismo ni krenuli očekujući brzi preokret u mozgovima i delima ljudi ali verujemo da su preobražaji mogući.” -rekao je dr Aleksandar Milutinović povodom održane akcije i pozvao sve da se priduže na sledećoj akciji:
“Dođite do reke prvom sledećom prilikom sa Rajkom od Rasine i dr Aleksandrom Milutinovićem ili sami i znajte da je ona ogledalo i naših duša i grada kao i Države. I ne čudimo se opštim pravcem kretanja svega…”

Nezvanično smo saznali da bi akcije bile mnogo uspešnije kada bi ih aktivnije pratila lokalna samouprava i mnogobrojne javne ustanove i preduzeća….
Fotografije sa održane akcije OVDE

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja