Moguće puštanje u rad žičare BELA REKA u sezoni 2019/20

Brzece BelaRekapolaz0819

Konačno jedna lepa vest za Brzećane, Brusjane, opštinu Brus i okolinu. Kako nezvanično saznajemo, ovih dana se vrši procena stanja žičare Bela reka 1 i Bela reka 2, inače direktna veza sistemom žičara Brzeća sa Kopaonikom,  kako bi se stekao što bolji uvid u neophodne popravke i na vreme spremile ponude zainteresovanim firmama za remont žičare.

Kako je postavljanje željene gondole isuviše krupan zalogaj za opštinu Brus, pribeglo se bližem i realnijem rešenju – popravci postojeće žičare. Ovim korakom ne samo što bi hotelijeri i vlasnici privatnog smeštaja u Brzeću imali veliku korist, već bi i veliki broj ljudi sa teritorije opštine Brus bio upošljen tokom predstojeće turističke sezone, a svi dobro znamo koliko je teško doći do dinara u bruskoj opštini ukoliko nisi u državnoj službi – pogotovu tokom zime kada nema ni maline ni kupine da se ubere, a komoli nečeg drugog.
Na kraju, veliku korist će imati i sama opština zaradom od boravišnih taksi.
Možda se pitate, dok čitate ovaj tekst, KO JE INICIJATOR PUŠTANjA ŽIČARE U RAD?
Da li su to:
1. Hotelijeri i vlasnici privatnog smeštaja?
2. Opština Brus?
3. Meštani Brzeća?
Ono što pouzdano znamo jeste da hotelijeri i vlasnici privatnog smeštaja godinama pokušavaju da svim resursima pokrenu ozbiljan razvoj turizma u Brzeću boreći se za ovu žičaru iz godine u godine, ali vezanim rukama, pošto Opština Brus do sada nije nalazila snage da podrži njihov cilj.
Da li je opština odlučila da ispuni svoje višedecenijsko obećanje i posluša vapaje hotelijera iz Brzeća, Brzećana, Brusjana… i konačno stane iza svojih građana i njihovih potreba?
NASTAVIĆE SE…
A.M.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja